Felhívás!

Próbanépszámlálás kezdődött ma Romániában

Próbanépszámlálás kezdődött ma Romániában Románia

Romániában ma kezdődött a próbanépszámlálás, először lehet online kitölteni a kérdőíveket. A platform magyarul is elérhető lesz – egyelőre csak azok számára, akiket kiválasztanak a próbára.

A hazai népszámlálások történetében első alkalommal alkalmazzák az önkitöltés módszerét. A statisztikai intézet szerint a – számítógépen, okostelefonon vagy táblagépen is használható – módszer előnyei közé tartozik, hogy csökkenti a fertőzésveszélyt a koronavírus-járvány közepette, mindenki maga gondoskodhat az összeírt adatok hitelességéről, az adatrögzítésre pedig mindenki a számára alkalmas időpontban szakíthat időt.

Azokat, akik az önkitöltést nem tudják elvégezni, március 22–31. között személyesen is felkeresik a számlálóbiztosok. A próbanépszámlálással az adatok begyűjtését, tárolását és feldolgozását tesztelik.

Az Országos Statisztikai Intézet felhívta a figyelmet, hogy a népszámlálás során az adatszolgáltatás megtagadása 1000-től 5000 lejig terjedő bírsággal sújtható.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. március 10., 18:23
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A kérdőívet hol lehet kitölteni? Jó lett volna közölni a weboldalat & jó lenne ha több nyelven is elérhető lenne!!! Ellenkező esetben több lesz a BurePista😁

 • User
  Dátum: 2021. március 12., 7:02
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Eddig is volt becsült értékre támaszkodó népszámlálás. Tudhatod a beszerzési nehézségek miatt akadozó ügyintézés és hazug nyerés választáskor jelenlétéből. Nem beszélek a régen halottak számontartásáról.