Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Predoiu: az utóbbi 15 évben körülbelül 90 milliárd eurót kapott Románia uniós alapokból

Predoiu: az utóbbi 15 évben körülbelül 90 milliárd eurót kapott Románia uniós alapokból Románia

Cătălin Predoiu igazságügyi miniszter azt üzente kedden azoknak, akik szerint Romániának jobb lett volna kívül maradni az Európai Unión és a NATO-n, hogy gondolkodjanak el azon, hogy az utóbbi 15 évben körülbelül 90 milliárd eurót kapott az ország uniós alapokból.

Hirdetés
Hirdetés

Predoiu egy konferencia apropóján nyilatkozott az Agerpres hírügynökségnek, kijelentve, hogy az utóbbi időben sajnos hallani EU-ellenes és Nyugat-ellenes hangokat. „Azt a hamis tézist terjesztik, igaz, csak elszigetelten, hogy Románia jobban és könnyebben boldogult volna az EU- és NATO-tagság, az USA-val való stratégiai kapcsolat nélkül. Szeretném, ha mindazok, akik ezt a felelőtlen diskurzust terjesztik, akik tévhitben élnek, elgondolkodnának két számadaton: a csatlakozás óta eltelt 15 év alatt Románia mintegy 90 milliárd euró értékben használt fel európai alapokat, többek között a mezőgazdasági támogatási programok révén, és mintegy 17 milliárd euróval járult hozzá az uniós alapokhoz. Számolják ki a különbséget!” – mondta a miniszter.

Hozzátette, ha a közelmúltig egyeseknek talán nehéz is volt megérteni, miért fontos Románia számára az Amerikai Egyesült Államokkal való kapcsolat és a NATO-tagság, most már több mint 100 napja nagyon egyszerű ezt felmérni, „elég bekapcsolni a tévét, és megnézni a híreket, amelyek az Orosz Föderáció Ukrajna ellen intézett inváziójának borzalmaival kezdődnek”.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. június 8., 12:30
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Nem kell számolni…. A gazdagok lenyúlták a pénzt, pályázatokkal” = ellopták!!!!
  Porhintésnek a szegény is kapott párszáz eurót! Hozzuk járnak ellenőrzésbe!😂🤣
  A föld 3000€ ról 15.000 rre ugrott! Más változás lett?!

 • User
  Dátum: 2022. június 9., 8:15
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Itt van rablas! Kaptak[nem kaptunk] 90 mld eurot de az orszag adossaga is meghaladja a 100 mld eurot!Es ebbol a penzbol nem tudnak Kezdin 1 km -es aszfalt szonyeget onteni!!!