Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Predoiu: az igazságügyi törvények módosításán múlik Románia schengeni csatlakozása is

Predoiu: az igazságügyi törvények módosításán múlik Románia schengeni csatlakozása is Románia

Az igazságügyi törvények módosítása az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus (MCV) keretében és az országos helyreállítási tervben (PNRR) vállalt kötelezettség, és egyben egy olyan célkitűzés is, amelynek megvalósításától Románia schengeni csatlakozása függ – jelentette ki kedden, az igazságügyi törvényekkel foglalkozó különleges parlamenti bizottság első ülésén Cătălin Predoiu.

Hirdetés
Hirdetés

Az igazságügyi miniszter emlékeztetett arra, hogy a jogszabályok módosításának folyamata már két évvel ezelőtt elkezdődött, és azért volt rá szükség, mert a bírák és az ügyészek, illetve az igazságszolgáltatással elégedetlen polgárok is ezt igényelték. “Nem utolsósorban a törvények módosítása az MCV keretében és a PNRR-ben vállalt kötelezettség, aminek teljesítésén múlik a schengeni csatlakozás is” – jelentette ki a tárcavezető.

Az ülésen Predoiu ismertette a bizottság tagjaival a bírák és ügyészek jogállásáról, az igazságszolgáltatás megszervezéséről és a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács működéséről szóló törvény kormány által jóváhagyott tervezetének fontosabb elemeit. 

(Agerpres, fotó: gov.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.