Felhívás!

Ponta: ha a PSD megszabadulna Dragnea bandájától, tudnánk velük együttműködni

Ponta: ha a PSD megszabadulna Dragnea bandájától, tudnánk velük együttműködni Románia

A Pro Románia párt kizárólag a Szociáldemokrata Párttal (PSD) lenne hajlandó együttműködni, de csak abban az esetben, ha ez előbb “megszabadulna” Liviu Dragnea pártelnöktől, Viorica Dăncilă kormányfőtől, Darius Vâlcovtól, Codrin Ştefănescutól és “az egész bandától” – jelentette ki pénteken Victor Ponta, az alakulat elnöke.

A Pro Románia aradi szervezetének sajtótájékoztatóján Pontát arról kérdezték az újságírók, hogyan viszonyulna az általa vezetett párt egy ellenzéki koalíció esetleges kialakításához. A volt miniszterelnök erre azt válaszolta, az egyetlen “természetes” együttműködést a nagyobbik kormánypárttal, azaz a PSD-vel tudja elképzelni, de csak akkor, ha lecserélődne a párt vezetősége.

“Ha a PSD-nek sikerül megszabadulni Dragneától, Dăncilától, Darius Vâlcovtól, Codrin Ştefănescutól és az egész bandától, akkor igen, azt hiszem, természetesen tudnánk a PSD-vel együttműködni, de én már nem reménykedem ebben. Ha hittem volna még benne, hogy valamit belülről meg lehet változtatni, akkor a PSD-ben maradtam volna. De nincs már semmi reményem” – jelentette ki Victor Ponta.

A volt kormányfő azt is leszögezte: soha nem fog visszatérni a Szociáldemokrata Pártba, és úgy érzi, hogy a Pro Románia párt megalapítása egy olyan projekt, amely az érettségét bizonyítja. Az általa vezetett formáció nem fog politikai vagy választási szövetségeket kötni, de bizonyos politikai ügyeket felkarolhat valamely ellenzéki párttal közösen – tette hozzá Ponta.

“A Pro Románia egy modernebb, jobb szakemberekkel rendelkező, balközép, Európa-párti politikai mozgalomként kényszeríteni fogja a PSD-t, hogy felhagyjon a teleormanizációval, vagy egyszerűen eltűnjön. Az USR a PNL-t fogja felrázni a zsibbadtságból, és változásra vagy eltűnésre kényszeríteni. Jelenleg a PSD is, a PNL is politikai dinoszaurusznak tűnik, egyik sem képes a változásra, egyik sem képes a megújulásra” – vélekedett Victor Ponta.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.