Felhívás!

Ponta: a Pro Románia képviselői nem támogatják a bizalmatlansági indítványt

Ponta: a Pro Románia képviselői nem támogatják a bizalmatlansági indítványt Románia

A Pro Románia képviselői nem támogatnak egy olyan bizalmatlansági indítványt, amely a polgármesterek megválasztásával kapcsolatos – jelentette be hétfőn Szatmárnémetiben Victor Ponta pártelnök.

Ponta kifejtette: ha a Szociáldemokrata Párt (PSD) olyan bizalmatlansági indítványt kezdeményez, amely a gazdasági helyzettel kapcsolatos, vagy amelynek témája a gyermekpénz emelésének megtagadása, azt aláírják, ám – véleménye szerint – a polgármesterek egy-, vagy kétfordulós megválasztása “nem ér meg egy bizalmatlansági indítványt”.

“Jelen esetben a Szociáldemokrata Párt (PSD) és az RMDSZ háborújáról van szó (…), aminek – bármit is mondanak – semmilyen köze nincs a közérdekhez. A polgároknak az az érdekük, hogy becsületes, jó polgármesterük legyen, mindegy, hogy azt, egy, kettő, hét vagy éppen kilenc fordulóban választják meg, ezek a szigorúan politikai számítások… 2011-ben a Demokrata Liberális Párt (PDL) bevezette az egyfordulós választásokat, amely akkor éppen megfelelt nekik. A PSD ellenezte. Most a PSD ragaszkodik ehhez, mert most ez nekik felel meg. Ez egy szigorúan politikai kérdés, amely miatt nem érdemes bizalmatlansági indítványt benyújtani. A gazdasági és társadalmi kérdésekben igen, azt megszavaznánk” – mondta Ponta.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások