Felhívás!

Pintea: befejeződött a beszerzési eljárás az újszülöttosztályokra szánt inkubátorokra

Pintea: befejeződött a beszerzési eljárás az újszülöttosztályokra szánt inkubátorokra Románia

Befejeződött a beszerzési eljárás az újszülöttosztályokra szánt inkubátorokra, amelyekkel 140 szülészetet fognak felszerelni, jelentette be kedden tartott sajtótájékoztatóján Sorina Pintea, a kormány megbuktatása nyomán menesztett egészségügyi miniszter.

“Még a tavaly bejelentettem, hogy az egészségügyi minisztérium inkubátorokat fog vásárolni az újszülöttosztályoknak. Tavaly elindítottuk a beszerzési eljárást 1117 inkubátor vásárlására. Bejelenthetem, hogy több mint 140 szülészet lesz felszerelve ezekkel, illetve azt is, hogy az eljárás befejeződött. Következik a szerződések aláírása az egészségügyi intézményekkel. (…) Keretszerződést kötöttünk minimum 279, maximum 1117 inkubátor megvásárlására. Véleményem szerint a maximális mennyiséget kellene megvásárolni. A keretszerződés becsült értéke 128,75 millió lej, áfa nélkül” – jelentette ki Pintea.

Hozzáfűzte, a tenderfüzetet 2016-ban vette át, hogy a beszerzési eljárást elkezdje, ki is írta a versenytárgyalást, de az egyik cég fellebbezett és az óvások elbírálásával foglalkozó országos tanács (CNSC) helyt adott az óvásnak, amely nyomán újra kellett írni a tenderfüzetet, és elölről kellett kezdeni a beszerzési eljárást.

A CNSC indoklása szerint a tenderfüzetben szereplő műszaki követelmények kizárják a versenyből a cégek egy részét, és csak egy forgalmazónak kedveznek, amelyet a tanács meg is nevezett.

Az új kiírásra 35 ajánlat érkezett, ez alkalommal is voltak óvások, de ezeket a CNSC elutasította, így sikerült lezárni most azt, ami már egy évvel ezelőtt esedékes volt, szögezte még le Pintea.

Képünk illusztráció.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.