Hirdetés
Hirdetés

Pénz van, csak nem tudjuk elkölteni

Pénz van, csak nem tudjuk elkölteni Románia

Négynapos maratoni csúcsértekezleten megegyeztek az európai ország- és kormányfők a 2021–2027-es költségvetés és újjáépítési alap keretszámairól. „Ebből jól jöttünk ki, csak az a kérdés, hogy képesek leszünk-e ilyen óriási összeget elkölteni” – mondta sepsiszentgyörgyi sajtóértekezletén Vincze Lóránt európai parlamenti (EP) képviselő.

Hirdetés
Hirdetés

Vincze szerint Románia esetében nem az a kérdés, hogy sokat kap-e vagy keveset, hanem hogy mennyit tud felhasználni. A csaknem nyolcvanmilliárd euró, amennyit az ország kap a következő hét évben, amiben benne foglaltatik az úgynevezett helyreállítási alap is, irdatlanul sok pénz, csak nem biztos, hogy le tudjuk hívni.

– Természetesen Romániának drukkolok, hisz az nekünk sem jó, hogyha az ország uniós pénzt veszít, ugyanakkor a leggyengébb a menedzsment-kapacitása, így sereghajtó az európai pénzek lehívásában. Most is azon folyik a politikai csetepaté Bukarestben, hogy ki, mikorra halassza a választásokat, és én e mögött nem látom azt a buzgó szakmai munkát, amely az operatív programokat készíti elő – fogalmazott.

Itt most arra lenne szükség, hogy Románia egy évtizedes léptékű fejlesztési tervet tudjon letenni az asztalra, ám erre nem sok remény látszik – vélekedett Vincze.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük