Felhívás!

Parlamenti sztrájkot hirdet a PSD, ha a kormány nem viszi a törvényhozás elé a helyreállítási tervet

Parlamenti sztrájkot hirdet a PSD, ha a kormány nem viszi a törvényhozás elé a helyreállítási tervet Románia

Parlamenti sztrájkba kezd a Szociáldemokrata Párt (PSD), ha a kormány nem viszi a törvényhozás elé az országos helyreállítási tervet (PNRR) – jelentette ki csütörtökön este az alakulat elnöke.

Marcel Ciolacu rámutatott, a párt országos politikai bizottságának legközelebbi ülésén javaslatot tesz arra, hogy kezdjenek parlamenti sztrájkba, amennyiben a kormány nem ismerteti a parlamentben a helyreállítási tervet. A sztrájk azt jelentené, hogy a szakbizottsági üléseken jelen lesznek a szociáldemokrata törvényhozók, a plénum ülésein azonban nem vesznek részt.

“Aztán majd Iohannis kezelje a kormányát és a parlamentjét úgy, hogy nem lesz ellenzéke a plénumban (…) Nem veszünk részt a zárószavazáson” – fogalmazott Ciolacu az Antena 3 televízió műsorában.

Ciolacu: a hatalom jobban tenné, ha újracsinálná a PNRR-t

A hatalmon lévőknek “el kellene bujdosniuk szégyenükben”, és sürgősen egy országos helyreállítási tervet (PNRR) kellene kidolgozniuk – jelentette ki pénteken a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Marcel Ciolacu azt mondta: Románia azt kockáztatja, hogy elveszít harmincmilliárd eurót.

“Ahelyett, hogy szétpattannának a gőgtől és önteltségtől, a hatalmon lévőknek el kellene bujdosniuk szégyenükben, és sürgősen újra kellene csinálniuk az országos helyreállítási tervet. Románia 30 milliárd euró elvesztését kockáztatja, ha Barna, Ghinea és a kormány összes többi kamasza még sokáig összekeveri az Európai Bizottság határozott követelményeit a koalíciós terápiás ülések lyukas garast érő megállapodásaival” – írja pénteki Facebook-bejegyzésében Ciolacu.

Ciolacu számos javaslatot tesz arra vonatkozóan, hogy – véleménye szerint – mit kellene belefoglalni a PNRR-be, és ismételten felszólítja a kormányt, hogy mutassa be a tervet a parlamentben.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.