Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Parlamenti bizottság vizsgálja ki a szükségállapot idején eszközölt közbeszerzéseket

Parlamenti bizottság vizsgálja ki a szükségállapot idején eszközölt közbeszerzéseket Románia

Jóváhagyta szerdán a két ház házbizottsága egy vizsgálóbizottság létrehozását, amely a szükségállapot idején eszközölt közbeszerzéseket és a helyzet menedzselésére hozott intézkedéseket ellenőrizné.

Hirdetés
Hirdetés

A határozat értelmében a bizottság dolga lesz kielemezni a következőket: megalapozottak és hatékonyak voltak-e a külföldről – a sárga és vörös zónákból – hazatérő román állampolgárok tájékoztatása, ellenőrzése és járványtani megfigyelése érdekében hozott intézkedések; a katonai rendeletek kidolgozásának és megalapozottságának módja; az egészségügyi fogyóanyagok, gyógyszerek és a járvány megfékezésére használt egyéb termékek beszerzésének ellenőrzése; a fertőzöttgyanús személyek diagnosztizálásának és kezelésének módja.

A bizottságnak emellett még meg kell vizsgálnia a legnagyobb járványgócpontok kialakulásának körülményeit és okait, illetve azon intézkedéseket, amelyeket a hatóságok hoztak a helyzet ellenőrzés alatt tartása érdekében. A szociális és gazdasági intézkedéseket – mint például a kényszerszabadság idején nyújtott támogatás és a munkahelyek megőrzése érdekében nyújtott támogatás – szintén vizsgálat alá bocsátja a bizottság, illetve azt is megvizsgálja, hogy az állami büdzséből mennyi pénzt utaltak ki a járvány terjedésének korlátozását és megfékezését biztosító anyagokra.

A bizottságnak 21 tagja lesz, és jogában áll meghallgatásokat végezni és felszólítani a közintézményeket és hatóságokat, állami struktúrák intézményeit, más köz- vagy magánintézményeket, állampolgárokat, hogy a rendelkezésére bocsásson adatokat és információkat, amelyek elősegítik a vizsgálatot.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. június 4., 11:06
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Lehet itt vizsgalo bizottsag ugy is eltusolnak minden . Tataru miniszter urnak a maszkos cege es az egyeb <> mert , hogy ezek valamibol hasznot ne huzzanak , olyan nincsen !