Felhívás!

Pambuccian: naiv, aki azt hiszi, hogy a minisztériumokat a miniszterek vezetik

Pambuccian: naiv, aki azt hiszi, hogy a minisztériumokat a miniszterek vezetik Románia

Naiv, aki azt hiszi, hogy a minisztériumokat a miniszterek vezetik – jelentette ki hétfőn egy szakkonferencián Varujan Pambuccian, a képviselőház információ- és kommunikációtechnológiai bizottságának tagja.

“Naiv, aki úgy gondolja, hogy a minisztériumokat a miniszterek vezetik. A minisztériumokat a tisztviselők vezetik, és a minisztert afféle baleknak tekintik, aki amúgy is csak jön és megy.(…). Ezeket a tisztviselőket két okból nem lehet elbocsátani. Egyrészt mert a köztisztviselő elmozdíthatatlanságának francia-belga módszerét vettük át, másrészt, mert az Európai Unió nagy része szintén átvett ezekből az elvekből” – mondta Pambuccian.

A képviselő azon a véleményen van, hogy Romániában még nem született meg az a miniszterelnök, aki megváltoztatja az állami hatóságokkal kapcsolatos paradigmát.

“Nem gondolom, hogy az Orbán-kormány sikeres lesz. Nem hiszem, hogy megszületett az a miniszterelnök, aki megtörje ezt a dolgot. Ez mélyen gyökerezik. Ha pedig mélyen gyökeredző dolgaid vannak, nincs, ahogy működjenek. Ehelyett rengeteg pénzt elköltünk pontszerű projektekre: még ültetünk egy virágot, még hozzáadunk ezt-azt. Feladtam, hogy higgyek az állami hatóságokban…, mert rájöttem, hogy semmilyen kezdeményezésnek sincs esélye. Mi húsz éve folyamatosan ezekről a dolgokról beszélünk, miközben 2016-ban egy kelet-londoni ‘kerületi’ városháza bevezette a mesterséges intelligenciát, amellyel a tisztviselők helyébe Amelia lépett…” – mondta a képviselő.

A központi és a helyi közigazgatás digitális átalakulása, a digitális aláírás és az e-kormányzat szerepelt hétfőn a Bukarestben megrendezett “Digital Transformation Agenda of Romania” (Románia digitális átalakítási menetrendje) című konferencia napirendjén.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.