Felhívás!

Ötből egy fiatal elhúzott

Ötből egy fiatal elhúzott Románia

A Friedrich-Ebert-Stiftung România által készített társadalmi elemzése szerint a 25 és 39 év közötti romániaiak húsz százaléka több mint egy évnél hosszabb időre elhagyta az országot.

„A hosszú távú elvándorlást úgy állapítjuk meg, hogy megnézzük a tartózkodási engedéllyel és az állandó lakcímmel rendelkezők közötti különbséget. Eszerint 2,5 millió állandó lakhellyel rendelkező romániai polgár már több mint egy éve, hogy külföldön tartózkodik. Számuk folyamatosan emelkedett, főleg 2007 után. Az összlakosságra bontva 12 százalékot tesz ki a számuk, viszont a 25-39 éves korosztály esetében már nagyobb a mutató, ugyanis ötből egy személy tartózkodik külföldön” – áll a közleményükben.
A társadalmi elemzés kitér az ország különböző térségeire is. 2017-ben az északkeleti térségben élők 17,7%-a, a délkeletiek 14,4%-a, a központi régió lakóinak 11,4%-a, a nyugati rész 10,9%-a, az oltyánok 10%-a, az északnyugaton élők 9,4%-a, a főváros és Ilfov megyének 8,9%-a, míg a hegyvidékiek 7,4%-a hagyta el hosszabb időre az országot.
Legtöbben a romániai városokból távoztak (15,9%), a vidéken élők közül kevesebben vettek kezükbe vándorbotot (6,1%). <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. március 2., 7:14
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Ott kulfoldon mig a migrans negereknek es araboknak internet kavezojuk meg vendeglojuk van,(hogy honnet a penz erre ha egyszer valaki menekult?!)addig a szerencsetlen sorsu roman allampolgaroknak ott is csak az aljamunka jut.