Felhívás!

Országszerte 37 helyszínen végeznek házkutatásokat a DIICOT ügyészei és a rendőrök

Országszerte 37 helyszínen végeznek házkutatásokat a DIICOT ügyészei és a rendőrök Románia

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) a román rendőrség és a határrendészet támogatásával szerda reggel 37 helyen végez házkutatásokat Arad, Temes, Kolozs, Iaşi és Krassó-Szörény megyében egy migránscsempészettel és kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos ügyben.

Az ügyészek 44 személyt hallgatnak ki az ügyben, akik a gyanú szerint tagjai a bűnözői csoportnak. Az akció célja egy 2021 augusztusában Temes megyében létrehozott szervezett bűnözői csoport felszámolása, amely eddig Románia nyugati részén tevékenykedett – írja szerdai közleményében a DIICOT.

A csoport tagjai a gyanú szerint olyan Közel-Keletről érkezett migránsokat toboroztak, akik Szerbia és Bulgária felől illegálisan lépték át a román határt, és Temes megyében, de főként Temesváron húzták meg magukat, várva a megfelelő pillanatra, hogy szintén törvénytelen módon átkeljenek Romániából Magyarországra. A bűnbanda tagjainak irányításával a migránsok útvonala Arad megyén keresztül vezetett, végső célpontjuk Ausztria és Németország volt. A bűncselekményeket a szervezett bűnözői csoport tagjai jelentős anyagi előnyök megszerzése érdekében hajtották végre – olvasható a közleményben.

Az ügyészek állítása szerint ugyanakkor 2022 januárja és májusa között a bűnözői csoport néhány tagja illegálisan birtokolt és értékesített magas kockázatú kábítószereket Arad, Temes és Krassó-Szörény megyében. A kokainért grammonként 100 eurót, az amfetaminért grammonként 150 és 180 lej közötti összeget, a kannabisz grammjáért 50 lejt kértek a dílerek.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.