Felhívás!

Országos Közegészségügyi Intézet: a tanórák ideje alatt nem lesz kötelező a maszkviselés

Országos Közegészségügyi Intézet: a tanórák ideje alatt nem lesz kötelező a maszkviselés Románia

Szünetekben, és nem a tanórák ideje alatt lesz kötelező a maszkviselés azoknak a diákoknak, akik ősztől visszatérnek az iskolapadokba – pontosított az Edupedu tanügyi portálnak Simona Pârvu, az Országos Közegészségügyi Intézet vezetője.

Ludovic Orban miniszterelnök tegnap a parlamentben azt nyilatkozta, hogy azokban az iskolákban, amelyekben az oktatás rendesen, a diákok fizikai jelenlétével fog zajlani, kötelezik a védőmaszk használatát tanulóknak, tanároknak, kisegítő személyzetnek egyaránt.

Az Országos Közegészségügyi Intézet vezetője ehhez képest –a miniszterelnök beszéde után – azt mondta: az általa vezetett hatóság, iskolakezdéssel kapcsolatos egészségügyi szabályokra vonatkozó, majd az Egészségügyi Minisztériumhoz eljuttatott javaslatcsomagjában az áll, hogy a diákoknak szünetekben kell maszkot viselniük, az osztályteremben nem.

Simona Pârvu kifejtette azt is: a tanároknak mindvégig, tehát a tanórák ideje alatt is maszkot kell viselniük. Az Országos Közegészségügyi Intézet javaslatot tett arra is, hogy az iskolapadok között egyméteres távolság kell legyen.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások