Felhívás!

FRISSÍTVE: Oroszlán sétálgat szabadon Târgoviște utcáin

FRISSÍTVE: Oroszlán sétálgat szabadon Târgoviște utcáin Románia

Oroszlánt láttak csütörtökön Târgovişte utcáin; a RO-ALERT rendszeren figyelmeztették a veszélyre a lakosságot. FRISSÍTÉS: Felhagytak az oroszlán keresésével

A Dâmboviţa megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószóvivője, Gabriel Gătej szerint 10 óra 52 perckor érkezett a bejelentés, miszerint oroszlánt láttak a Priseaca negyedben. 11 óra 34 perckor újabb bejelentést kaptak, e szerint az előző helyszín közelében, a Romlux térségében látták a vadállatot. Mindkét helyszín a város kijáratánál található.

A hatóságok figyelmeztető üzenetet küldtek a lakosságnak a RO-ALERT rendszeren. Arra intik a térségben élőket, hogy ha tehetik, maradjanak otthon, ne merészkedjenek az állat közelébe, ne próbáljanak meg fotót készíteni róla.

A târgoviştéi állatkert igazgatója, Florina Pârvulescu az Agerpres hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a létesítmény tulajdonában levő oroszlánok a ketreceikben vannak. “Két oroszlánpárunk van, tőlünk egy állat sem szabadult ki” – fogalmazott. 

A Digi24 információi szerint az oroszlán egy környéken lakó személy tulajdona, és már korábban is előfordult, hogy kiszökött az udvarról.

FRISSÍTÉS: Felhagytak az oroszlán keresésével

Felhagytak az oroszlán keresésével Târgoviştén, de a csendőrök és rendőrök továbbra is megfigyelés alatt tartják a környéket, ahol a vadállatot látták.

A Dâmboviţa megyei csendőrség egy csütörtök esti Facebook-bejegyzésben közölte, hogy több mint hat órán át tartó keresés után, 17 óra 20 perckor felhagytak az oroszlán felkutatásával, de a csendőrökből és rendőrökből álló vegyes csapatok továbbra is megfigyelés alatt tartják a környéket, ahonnan az állat jelenlétét jelezték, hogy feltűnése esetén közbelépjenek.

A keresőakcióban a rendőrök és csendőrök mellett katonai tűzoltók, helyi rendőrök, a vadászok és sporthorgászok megyei egyesületének képviselői, valamint az állategészségügyi hatóság illetékesei is részt vettek. Emellett vadászkutyákat és drónokat is bevetettek – közölte a csendőrség.

(Agerpres/Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. május 13., 8:50
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A nylon szatyrot ide fújta a szél…..Az egyik nap ugyanis nem tudom melyik országba keltett riadalmat szin tén egy bokorba lapuló oroszlán.Kiderült,hogy egy ott felejtett szatyor volt amire egy oroszlánfej volt festve.

 • User
  Dátum: 2022. május 13., 12:00
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Addig hadjak míg valamelyik percen ratamadnak emberre de annak esélye sincs megmenekulni és jönnek awal hogy ki kell lőni ugye .. pedig ők is egy élőlények csak jobban kell rájuk vigyázni mert mégis vadabbak mint a medvék.