Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Orban: szóba sem jön a szükségállapot újbóli bevezetése

Orban: szóba sem jön a szükségállapot újbóli bevezetése Románia

Szóba sem jön a szükségállapot újbóli bevezetése – jelentette ki pénteken Ludovic Orban miniszterelnök.

Hirdetés
Hirdetés

A kormányfő újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: „a helyzet ellenőrzés alatt van”.

A miniszterelnök szerint öt hete nem nő a napi új fertőzések száma, sőt, az elmúlt két hétben enyhe csökkenést regisztráltak, „noha nem olyan mértékűt, amilyet szerettek volna”.

Azt mondta: a vírus terjedését korlátozták, az egészségügyi rendszer el tudja látni a betegeket, nincs szó arról, hogy újból bevezessék a szükségállapotot.

Szóba jöhet a tüntetések engedélyezése

Ludovic Orban úgy nyilatkozott, hogy szóba jöhet a tüntetések engedélyezése, de korlátozott számú résztvevővel és az óvintézkedések betartásával.

A miniszterelnök Drobet Turnu-Severinen tett látogatást és itt válaszolt az újságírók kérdéseire. Ezek közül az egyik arra vonatkozott, hogy lehet-e számítani a tüntetések szervezésének engedélyezésére.

„Gondolkoztam azon, hogy engedélyezzük a tüntetéseket, bizonyos feltételekkel. Szabályozva, maszkviselés mellett, korlátozott számú emberrel – mert láttam rosszindulatú megjegyzéseket, amelyeknek semmi közük a mi kormányunkhoz. A mi kormányunk mindig nyitott volt a párbeszédre, és soha nem félt a nyilvános gyűlésektől” – felelte Orban.

„Romániának eddig még nem tapasztalt lehetőségei lesznek a fejlődésre”

Az elkövetkező években Romániának olyan lehetőségei lesznek a fejlődésre, amilyenekre az utóbbi időszakban nem volt példa, jelentette ki a kormányfő.

Orban szerint ez az időszak legalább hét éves lesz. A kormányfő azzal indokolta kijelentését, hogy egyrészt Románia egyre vonzóbb külföldi gazdasági partnerei számára, másrészt az ország az eddigi legnagyobb mértékű finanszírozásban részesül az Európai Uniótól.

Most a hangsúlyt az európai alapok lehívásának minél pontosabb előkészítésére kell fektetni, és a kormány készen áll előkészíteni a legapróbb részletekben is minden egyes programot, tevékenységi ágazatot, hogy mihelyt az összegek lehívhatóvá válnak, az ország készen álljon minél gyorsabban, hatékonyabban és jobban felhasználni azokat a román állampolgárok és a gazdasági fejlődés érdekében – mondta.

A kormányfő emlékeztetett, hogy a kormány által előkészített beruházási és a gazdaság újraindítását szolgáló program a szállítási, energetikai, távközlési, egészségügyi, oktatási infrastruktúra fejlesztését tartja szem előtt, hogy ennek nyomán Románia gyors léptekkel ráléphessen a korszerűsödés útjára.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. szeptember 11., 15:01
  ÉRTÉKELÉS: 4

  „nincs szó arról, hogy újból bevezessék a szükségállapotot”-csak miután lejártak a választások és a drága poromtyának megvolt az esküvője.

  • User
   Dátum: 2020. szeptember 12., 7:10
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Higgyetek el, egy stilusos, abszolut alaptalan haromszeki pletyka indult utjara arrol, hogy ferjhez megy, megnosul, illetve mar meg is volt az Orban gyereke, ki hol lany, hol fiu, hol mar hazas is.
   Nevetseges, hogy szepsegszalonok kozkedvelt temaja ez lett, de annal nevetsegesebb, hogy sokan ehhez az alaptalan hirhez kottettek eloszerzodeseket vendeglokkel, zartkapus egysegekkel, kulturotthonokkal annak gyanant: ha az Orban gyereknek lehet, akkor magas szinten a kartya el van vetve es nekunk miert ne lehetne.
   Nos, hadd tudjatok meg, hogy se nem lesz, se nem volt iden BIZTOS eskuvo.
   Hiaba, ti jobban tudjatok meg a menut is. 😬

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 11., 22:50
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Április végén, amikor összesen annyi volt a fertőzött, mint most egy nap alatt, azt mondták a korházak a befogadóképességük határán vannak és mindenféle plusz pénzeket iggértek az egészségügyben, most meg rendben van minden, a betegeket el tudják látni. Ebben az egyben igaza van aki kovidos azt tényleg meggyőzik ellátni.

  • User
   Dátum: 2020. szeptember 12., 15:22
   ÉRTÉKELÉS: 6

   Az a helyzet, higy minap volt alkalmam beszélgetni egy nővérrel (kézdii kórházban dolgozik) party elején rá kérdeztem, hogy tényleg ennyi a beteg mint amit a média meg a pletyka hord össze? A válasz egyértelműen, nagyon gyorsan (mint egy be tanított szöveg) :Jajj persze, ne tudjátok meg, hogy mennyi van. Nehezen lélegeznek, köhögnek, lázasak. Mondom erre, hogy még kérlek, higy nevet is mond, hogy nincs e véletlenül ismerős közöttük. – jajj, nevet nem szabad említeni. Telt múlt az idő, mikor már túl vagyunk pár pohár finom italon, újra rá kérdezek a „betegekre”. Jött is a válasz nevetve, hogy tiszta hülyeség, mert igenis vannak betegek, de semmivel sem tudják bizonyítani, hogy koronavírusosak, csak rá kell írják a papírra, hogy az a fertőzéssel kezelik. Na meg mindegyik betegnek mások a tünetek, mint a le írt sablon alapján vennék. Csak azokat a tüneteket nem szabad regisztrálni. Majd jött a végén a záró mondat, higy fentről kapják ezeket az utasitásokat, és ezt kell alkalmazzák amit mondanak. Lehet gondolkodni, és remélem, higy a cenzúra ura tovább engedi ezt….

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 13., 22:34
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A fia nősül a matróz 2 nek! Ejsze a jövő héten a megyénkben csapják nyélbe a bulit! Paparazzik sem nagyon lesznek kerten kívül,mert hemzseg a környék a medvéktől!😆😆😆