Felhívás!

Orban: nincs keresnivalójuk a tanügyben azoknak, akik megtagadják az online tanítást

Orban: nincs keresnivalójuk a tanügyben azoknak, akik megtagadják az online tanítást Románia

Nincs keresnivalójuk a tanügyben azoknak a pedagógusoknak, akik megtagadják az online tanítást – jelentette ki pénteken Ludovic Orban kormányfő.

A miniszterelnök egy sajtótájékoztatón azt mondta, nem tudja elfogadni, hogy vannak pedagógusok, akik nem hajlandók gyakorolni a szakmájukat.

“Ha egy tanár nem tartja meg az online órákat ott, ahol ez indokolt lenne, vagy ha a tíz órából csak hatot vagy négyet tart meg, egyszerűen nem kell fizetést adni neki, ez ilyen egyszerű. Ha megtagadja az online oktatást, szerintem nincs keresnivalója a tanügyben, mert egy tanárnak kötelessége alkalmazkodni bármilyen helyzethez. (…) Legyünk őszinték: az online tér jelen van az életünkben, többségünknek van Facebook-fiókunk, tudjuk, mit jelent az élő videó, nem igaz, hogy nem lehet alkalmazkodni az online oktatáshoz” – fogalmazott Orban.

A kormányfő úgy véli, “az iskolában nagyobb biztonságban vannak a gyerekek”, ugyanis többen közülük – főleg a kamaszok – parkokban töltik a délutánt, edzésekre vagy más tevékenységekre járnak, ahol nem tartják be olyan szigorúan a szabályokat, mint az iskolában, így könnyebben megfertőződhetnek.

A miniszterelnök szerint még korai lenne kijelenteni, hogy a tanévkezdés miatt nőtt az új koronavírusos esetek száma, előfordulhat ugyanis, hogy több tanuló és pedagógus még a vakációban fertőződött meg, de tanévkezdés után jelentkeztek a tüneteik.

Minél inkább nő a megfertőződések száma, annál inkább fokozódik az újabb korlátozások bevezetésének kockázata

Minél inkább nő a koronavírusos betegek száma, annál inkább fokozódik az újabb korlátozások bevezetésének kockázata – jelentette ki Ludovic Orban.

A miniszterelnök rámutatott, a különféle járványügyi felmérések alapján a kormány fokozatosan lazító intézkedéseket vezetett be, “hogy működjön a gazdaság”, és ezzel párhuzamosan tájékoztató kampányt indított az egészségügyi óvintézkedések betartásának fontosságáról. “Az új esetek számának növekedését csak az egészségvédelmi szabályokat betartó személyek számának növelésével lehet megállítani” – fogalmazott.

A kormányfő hangsúlyozta, az ellenőrzések szigorítását kérte az illetékes szervektől, és jövő héttől naponta jelentést fog kapni az ellenőrzésekről.

“Ne vegyék semmibe a veszélyt: minél inkább nő a szabályokat be nem tartók száma, annál nagyobb a vírus terjedésének kockázata, és minél inkább nő a napi új megfertőződések száma, annál inkább fokozódik az újabb korlátozások bevezetésének kockázata” – nyomatékosította Ludovic Orban.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások