Következő lapszámunk kedden jelenik meg, ugyanis augusztus 15. hivatalos ünnep, Nagyboldogasszony napja.

Felhívás!

Orban nem lát egyetlen okot sem, amiért az ellenzéki pártok ne támogatnák az új kormányt

Orban nem lát egyetlen okot sem, amiért az ellenzéki pártok ne támogatnák az új kormányt Románia

A kormányalakítási tárgyalások második fordulójára készül Ludovic Orban kijelölt miniszterelnök, aki bevallása szerint “egyetlenegy okot” sem lát arra, hogy a megkeresett pártok valamelyike ne támogassa a Nemzeti Liberális Párt (PNL) köré épülő kormány beiktatását.

“Holnaptól kezdődik a tárgyalások második fordulója. Őszintén én nem látok egyetlenegy okot sem, amely miatt valamelyik alakulat, amelyikkel egyeztetéseket folytattunk, ne támogatná a kormány beiktatását” – jelentette ki Orban.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) állította feltételek kapcsán a PNL elnöke rámutatott, pártja támogatja, hogy a parlament tűzze napirendre a kétfordulós polgármester-választásra való visszatérésről, a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvényének hatályon kívül helyezéséről, illetve a Büntetőügyesek nélküli közéletet elnevezésű kezdeményezés gyakorlatba ültetéséről szóló tervezetet, ezek elfogadása azonban nem kizárólag rajtuk múlik.

Orban rámutatott, “szánalmas” lenne a Szociáldemokrata Párt (PSD) részéről, ha megakadályozná a kormány beiktatását.

A PNL elnöke hozzátette, bízik benne, hogy a parlament elsőre megszavazza az új kabinetet, ugyanakkor felkészültek arra, hogy amennyiben ez két alkalommal is meghiúsul, előre hozott választásokra lesz szükség. “Ez idő alatt azonban természetesen el kellene majd viselnünk a bizalmatlansági indítvánnyal leváltott kormány eme maradványainak minden törvénytelenségét, ostobaságát, aberráns döntését. Azok pedig, akik hatalmon tartják őket, voltaképpen cinkosaik lennének a törvénytelenségekben” – nyomatékosította.

Ludovic Orban hétfőn a kis- és középvállalkozások (kkv) országos tanácsának képviselőivel egyeztetett. A tárgyaláson többek között a kiszámítható és stabil törvényi keret fontosságáról, a kormány és az üzleti szféra közötti folyamatos konzultáció szükségességéről, a kkv-kat támogató különféle programokról, az uniós alapok lehívási folyamatának egyszerűsítéséről, a bürokrácia csökkentéséről beszélgettek – mondta.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.