Felhívás!

Orban: nem értek egyet semmilyen további kormányátalakítással

Orban: nem értek egyet semmilyen további kormányátalakítással Románia

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Ludovic Orban kijelentette csütörtökön, hogy nem ért egyet “további kormányalakítással”. Hozzátette, nem vonható kétségbe a kormányfő joga a miniszterek lecserélésére, de szerinte objektíven kell kiértékelni a tevékenységüket.

A képviselőház elnöki tisztségét is betöltő Ludovic Orban a román himnusz napján szervezett bukaresti ünnepségen nyilatkozott a sajtónak. Emlékeztetett arra, hogy korábban kiegészítették a koalíciós megállapodásukat a kormánypártok, és egyezség született arról, hogy a miniszterek tevékenységét közösen és tárgyilagos módon értékelik ki.

Ludovic Orban elmondta, hogy tárgyalni készül a kormányfővel a pénzügyminiszteri tisztség várományosáról. Ezt a posztot jelenleg ügyvivőként Florin Cîţu tölti be, miután leváltotta Alexandru Nazare korábbi tárcavezetőt.

A PNL elnöke úgy véli, hogy Nazare menesztését semmi nem indokolta. “Most sem értem, miért kívánja kitölteni a kormányfő a 45 napos ügyvivői mandátumot a pénzügyminisztérium élén, hiszen a PNL számos szakemberrel rendelkezik ezen a téren, akik bármikor átvehetik a tárca irányítását” – jelentette ki Orban, hozzátéve, dialógust kezdeményez Florin Cîţuval arról, hogy teljes jogkörű miniszter vezesse az ország pénzügyeit.

Mint ismert, a kormányfő korábban kijelentette, hogy ki fogja értékelni az egyes minisztériumok költségvetésének első félévi végrehajtását, és az eredmény függvényében dönt az esetleges minisztercserékről.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.