Felhívás!

Orban: nem adtam a hozzájárulásomat Alexandru Nazare pénzügyminiszter leváltásához

Orban: nem adtam a hozzájárulásomat Alexandru Nazare pénzügyminiszter leváltásához Románia

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Ludovic Orban állítása szerint nem adta a hozzájárulását Alexandru Nazare pénzügyminiszter leváltásához.

A nagyobbik kormánypárt elnöke csütörtökön úgy nyilatkozott, a maga részéről elégedett valamennyi liberális párti miniszter eddigi tevékenységével és támogatja őket. Hozzátette, Nazare pénzügyminiszter menesztésével kapcsolatban “zavarja”, hogy a kormányfő azt mondta, a koalíciót alkotó mindegyik párt vezetője jóváhagyta ezt. “Sem jómagam, sem a PNL vezető testületei nem adták a hozzájárulásukat ehhez. A koalíciós ülésen valóban jelen voltam Dan Barna és Kelemen Hunor elnökökkel és más koalíciós kollégákkal együtt, a miniszterelnök azonban, mint tudják, nem volt jelen” – tette hozzá.

Orban úgy véli, Nazare tevékenysége “inkább büszkeségre adhat okot, mintsem a menesztésére”, hiszen jól kezelte a költségvetési helyzetet, a deficit jelenleg 1,6 százalékkal kisebb a tavaly jegyzettnél, és az előrejelzések szerint év végére sem haladja meg a 7 százalékot, a bevételek májusig 23 százalékkal nőttek 2020-hoz viszonyítva, és a digitalizáció terén is fontos lépések történtek.

A pártelnök álláspontja szerint a pénzügyminiszter leváltása “nem objektív indokokon alapul”.

“Szeretném azt hinni, bár nehezemre esik, hogy nincs kapcsolat Alexandru Nazare menesztése és aközött, hogy ő nem szerepel azon a képen. Szeretném azt hinni, bár nehezemre esik, hogy nem bosszúról van szó” – mondta még Orban, arra a fotóra utalva, amelyen a PNL elnöki tisztségéért versenybe szállt Florin Cîţu támogatói sorakoznak fel.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások