Felhívás!

Orban: legfeljebb három fős csoportokban járhatnak az emberek az utcán május 15-e után

Orban: legfeljebb három fős csoportokban járhatnak az emberek az utcán május 15-e után Románia

Május 15-e után ki lehet menni sétálni nyilatkozat nélkül, azonban lesznek bizonyos korlátozások – nyilatkozta csütörtök esete Ludovic Orban miniszterelnök.

Továbbra is be kell tartani a társadalmi távolságtartás szabályait, lehet majd sétálni, de legfeljebb három fős csoportokban.

A kormányfő csütörtök este a B1 hírtelevízió műsorában beszélt a május 15-e után esedékes enyhítésekről.

“Az államelnök bejelentése egyértelmű. Meg fognak szűnni a szabad mozgást korlátozó intézkedések. A polgárok szabadon közlekedhetnek, elhagyhatják otthonukat. Ez mindenkire érvényes lesz, beleértve a 65 év fölöttieket is” – mondta Orban.

A miniszterelnök ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy továbbra is be kell tartani a távolságtartás szabályait, három főnél több nem gyülekezhet, és maszkot kell viselni az irodákban, az üzletekben, a közszállítási járműveken és a munkahelyen.

Orban szerint megoldást fognak találni, hogy az alacsony jövedelmű személyek is kapjanak védőmaszkot.

A szállodák kinyithatnak, az éttermek sorsa még kérdéses

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy május 15-e után újra kinyithatnak a szállodák, azonban az éttermek megnyitása egyelőre elemzés alatt áll.

“Amikor enyhítünk a korlátozásokon, a szálloda-iparban lehetőség lesz a tevékenység újrakezdésére. Ami az éttermeket illeti, jelenleg alapos elemzést végzünk. Mielőtt enyhítenénk a szabályokon járványtani vizsgálatot végzünk. Nem tudok időpontot mondani, nem tudjuk mikor nyithatnak ki újra” – mondta Ludovic Orban.

A kormányfő hozzátette, a szállodák esetében nem lesznek korlátozások, azok működhetnek, amennyiben betartanak bizonyos szabályokat a fertőzések elkerülése érdekében.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. április 25., 13:46
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Eddig is megesett, hogy négyen egymás mellett jöttek szembe a járdán, s csak rosszallóan dunnyogva nyitottak utat maguk között. MOst a keskenyebb járdán vagy felmászott autó mellett, ki fog engedni a szembe jővőnek? Vagy hol térnek el egymástól, ha rendelet így írja elő?