Felhívás!

Orban: az egészségügy költségvetése nem csökken

Orban: az egészségügy költségvetése nem csökken Románia

Félelmetes álhírek kaptak szárnyra, az egészségügy költségvetése nem csökken, hanem néhány milliárd lejjel nő – jelentette ki vasárnap este a Románia TV műsorában Ludovic Orban miniszterelnök.

A kormányfő szerint az egészségügyi költségvetést a minisztérium és az Országos Egészségügyi Pénztár (CAS) költségvetésének összege teszi ki, ami kimutathatóan nagyobb, mint az idei.

A miniszterelnök kifejtette: ő is magas nyugdíjakat szeretne, de a nyugdíjakat ‘annyival kell emelni, amennyivel lehet’.

Ludovic Orban a ‘jóérzés hiányának’ nevezte, hogy Románia ‘leggazdagabb városának’ polgármestere, Gabriela Firea, azt kérte, hogy 667 millió lejjel egészítsék ki Bukarest költségvetését, olyan körülmények között, hogy az ország több mint 1500 települése pénzügyi problémákkal szembesül.

Ezzel kapcsoltban Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke azt mondta, ‘jóérzés az lenne’, ha átlátható módon osztanák el a közpénzt és nem a szerint, hogy egy település polgármestere melyik politikai párthoz tartozik.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. december 23., 19:58
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Ludovikusz! Aki eddig csak olyan primadonna volt aki “csak” 3.000 lejt keresett 1 képzeletbeli cégnél távvezérléssel Ilfovból, az, h vezethet 1 egész országot?!