Felhívás!

Orban: annyival fogjuk növelni a nyugdíjakat, amennyivel a gazdasági helyzet megengedi

Orban: annyival fogjuk növelni a nyugdíjakat, amennyivel a gazdasági helyzet megengedi Románia

A kormány “annyival fogja megnövelni a nyugdíjakat, amennyivel lehetséges, amennyivel a gazdasági helyzet engedi”, és csakis komoly “elemzés, előrejelzés alapján”, jelentette ki szerdán Ludovic Orban kormányfő.

“Mi elemzések, adatok, komoly előrejelzések, hatásvizsgálatok alapján dolgozunk. Elsősorban el kell végezni az első félévre a gazdasági-költségvetési elemzést. Másodsorban gazdasági előrejelzést kell készíteni közép- és hosszútávra, figyelembe véve az európai gazdaság alakulását is, mivel Románia gazdasága elválaszthatatlan Európa gazdaságától (…) A kapott adatok alapján meg tudjuk hozni a döntést. Emelni fogjuk a nyugdíjakat, de annyival, amennyivel a gazdasági helyzet engedi” – szögezte le Orban arra a kérdésre, hogy mikor fogja a kormány bejelenteni a nyugdíjak szeptember elsejétől történő emelését.

Hozzáfűzte, nem lehet azt tenni, hogy “csak a választásokig fizetjük a nyugdíjakat, ahogyan azt a PSD akarná”, hanem “meg kell legyen a garancia arra, hogy 2021-ben, 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben is ki lehet azokat fizetni”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások