Hirdetés
Hirdetés

Orban: annyival fogjuk növelni a nyugdíjakat, amennyivel a gazdasági helyzet megengedi

Orban: annyival fogjuk növelni a nyugdíjakat, amennyivel a gazdasági helyzet megengedi Románia

A kormány “annyival fogja megnövelni a nyugdíjakat, amennyivel lehetséges, amennyivel a gazdasági helyzet engedi”, és csakis komoly “elemzés, előrejelzés alapján”, jelentette ki szerdán Ludovic Orban kormányfő.

Hirdetés
Hirdetés

“Mi elemzések, adatok, komoly előrejelzések, hatásvizsgálatok alapján dolgozunk. Elsősorban el kell végezni az első félévre a gazdasági-költségvetési elemzést. Másodsorban gazdasági előrejelzést kell készíteni közép- és hosszútávra, figyelembe véve az európai gazdaság alakulását is, mivel Románia gazdasága elválaszthatatlan Európa gazdaságától (…) A kapott adatok alapján meg tudjuk hozni a döntést. Emelni fogjuk a nyugdíjakat, de annyival, amennyivel a gazdasági helyzet engedi” – szögezte le Orban arra a kérdésre, hogy mikor fogja a kormány bejelenteni a nyugdíjak szeptember elsejétől történő emelését.

Hozzáfűzte, nem lehet azt tenni, hogy “csak a választásokig fizetjük a nyugdíjakat, ahogyan azt a PSD akarná”, hanem “meg kell legyen a garancia arra, hogy 2021-ben, 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben is ki lehet azokat fizetni”.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások