Felhívás!

Orban a teraszok 23 órai zárásáról: fontolóra vesszük, hogy bevezetjük-e az egész ország területén

Orban a teraszok 23 órai zárásáról: fontolóra vesszük, hogy bevezetjük-e az egész ország területén Románia

Ludovic Orban miniszterelnök szerdán úgy nyilatkozott: a kormány fontolóra veszi, hogy csak bizonyos területeken, vagy az egész ország területén érvényessé teszi-e azt a rendelkezést, amelynek értelmében 23 és 6 óra között zárva kell tartani a teraszokat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Bizottság (CNSU) kedden fogadta el a 37-es határozatot, amely értelmében bizonyos időszakokban, a megyei közegészségügyi igazgatóság jóváhagyásával és a megyei katasztrófavédelmi bizottság rendelete alapján kötelezővé tehetik a maszkviselést nyílt területeken is.

Ugyanezen határozat alapján indokolt esetben bevezethető az a szabály, hogy a strandokon csak családtagok tartózkodhatnak egymástól 2 méternél kisebb távolságra, a teraszok és szórakozóhelyek pedig zárva tartanak 23 és 6 óra között. A CNSU határozatában foglaltakat szerdai ülésén vitatja meg a kormány.

Ludovic Orban azt mondta, a kormányülésen eldöntik majd, hogy az intézkedéseket csak a koronavírus által súlyosabban érintett területeken vezetik-e be, vagy pedig az egész ország területén.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. július 29., 15:03
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Éjjel az ember aludjon! Nevetséges hétköznap a vendéglők, benzinkutak nyitvatartása is! Nevetséges, hogy pár hülye éjjel indul meg bökkedezni!!!!!😆😆😆

 • User
  Dátum: 2020. július 30., 11:16
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Remek intézkedés. Köztudott ugyanis, hogy a koronavírus 23 óra után fertőz a legjobban, kedvelt helyszíne a teraszok. Reggel hatra pedig elveszíti az erejét.
  Ez olyan tudományos tény, mint az is (és ezt minden tömbházlakó tudja), hogy a beton vasárnap reggel 7 és 8 között a legpuhább, akkor kell fúrni.