Felhívás!

Orban: a PSD-vel nem kötünk semmiféle kormányalakításra vonatkozó megállapodást

Orban: a PSD-vel nem kötünk semmiféle kormányalakításra vonatkozó megállapodást Románia

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) “saját lábán” vesz részt a parlamenti választásokon, a Szociáldemokrata Párttal (PSD) pedig nem köt semmiféle kormányalakításra vonatkozó megállapodást; a liberálisok potenciális partnerei az USR PLUS és az Európai Néppártban aktiváló alakulatok, jelentette ki kedden Ludovic Orban kormányfő, a PNL elnöke.

“A PNL a legerősebb romániai párt, a legnagyobb bizalomnak örvend az állampolgárok körében, természetes, hogy saját lábán indul a parlamenti választásokon. Az egyetlen biztos dolog az, hogy a PSD-vel nem kötünk semmiféle megállapodást. Potenciális partnereink az Európai Néppártban aktiváló alakulatok, illetve az USR PLUS. Szeretnék egy PNL-s többséget” – jelentette ki Orban a PNL székhelyén arra a kérdésre, hogy alakulata köt-e választási szövetségeket a parlamenti választásokra.

A liberálisok elnöke hozzátette, hogy a helyhatósági választásokon ‘rendkívül komoly lesz a küzdelem a PSD-vel’.

“28 helyi kiskirállyal és több mint 1600 helyi satrapával (az uralkodó helytartója – szerk. megj.) kell megküzdenünk, akik szegénységben és reménytelenségben tartották a településeket. (…) Az a célkitűzésünk, hogy minél több megyét megszabadítsunk a megyei kiskirályoktól és minél több, eddig szociáldemokrata vezetés alatt álló és a településekből csúfot űző polgármesteri hivatalt szerezzünk meg” – mondta Orban.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.