Felhívás!

Orban: a PSD arra kötelez minket, hogy ne hagyjuk képviselet nélkül a szavazóinkat

Orban: a PSD arra kötelez minket, hogy ne hagyjuk képviselet nélkül a szavazóinkat Románia

Ismét bírálta kedden a Nemzeti Liberális Párt (PNL) volt elnöke, Ludovic Orban az alakulat országos politikai bürójának azt a hétfői döntését, hogy a Szociáldemokrata Párttal (PSD) kezdjenek el kormányalakítási tárgyalásokat. A politikus szerint a lépésnek semmilyen racionális magyarázata nincs.

Ludovic Orban keddi Facebook-bejegyzése szerint a hétfői döntéssel a “választói akarat eltérítésére”, “politikai csalásra” készül a PNL, mert a tavalyi parlamenti választásokon nem a szociáldemokratákkal való szövetkezésre kapott felhatalmazást a szavazóitól. A volt pártelnök emlékeztetett arra, hogy a liberálisok első számú ellenfele elmúlt években a PSD volt, és a PNL tisztújító kongresszusán is egy olyan pártprogramra szavaztak a küldöttek, amelyik kizárja az együttműködést a szociáldemokratákkal.

“Ma a PNL már mindent megtesz azért, hogy a PSD ismét kormányra kerüljön. Ennek semmilyen racionális magyarázata sincs, hiszen a PNL a választási kampányában nem csak hogy még csak említést sem tett egy ilyen természetellenes koalícióról, hanem végig a PSD ellen kampányolt” – írta Ludovic Orban.

A volt pártelnök politikai öngyilkosságnak nevezte a PNL hétfői döntését. Hozzátette: jómaga és a hívei tesznek majd arról, hogy nem maradjanak képviselet nélkül azok a liberálisok, akik ellenzik az együttműködést a PSD-vel.

Ludovic Orban hétfő este részt vett a PNL országos politikai bürójának hétfő esti ülésén, amelyen kifejtette: határozottan ellenzi pártja szövetkezését a szociáldemokratákkal.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.