Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Orban: a PNL öt lépésben duplázza meg a gyermekpénzt, ahogyan azt korábban eldöntötte

Orban: a PNL öt lépésben duplázza meg a gyermekpénzt, ahogyan azt korábban eldöntötte Románia

A gyermeknevelési támogatás (gyermekpénz) megduplázását többlépcsős emeléssel fogjuk megvalósítani, a kormány korábbi döntésének megfelelően – jelentette ki csütörtökön Ludovic Orban kormányfő.

Hirdetés
Hirdetés

„A Nemzeti Liberális Párt (PNL) megduplázza a gyemeknevelési támogatást, de úgy, ahogyan azt eldöntöttük: öt lépésben; az utolsó növelés 2022 július elsején lesz. Egyelőre csak az alkotmánybíróság bejelentéséről van szó, várjuk az indoklást, majd annak függvényében eldöntjük, mit kell tennünk. Véleményünk szerint a gyermekpénz növelése prioritást jelent (…), azonban a növelést a gazdasági realitások, a büdzséforrások figyelembe vételével kell megvalósítani” – fejtette ki Orban Focşaniban tartott sajtótájékoztatóján.

A miniszterelnök hozzátette, hogy a gyermekpénz megduplázása megközelítőleg évi 7 milliárd lejes terhet róna a költségvetésre, ami a deficit jelentős, 0,6%-os emelkedéséhez vezetne.

Az alkotmánybíróság csütörtökön bejelentette, hogy egyhangúlag elutasította a kormány beadványát, és alkotmányosnak minősítette a gyermekpénz többlépcsős emelését elutasító törvényt.

A képviselőház augusztus 19-én döntő kamaraként elutasította a 2020/123-as sürgősségi kormányrendeletet, amely a gyermeknevelési támogatás (gyermekpénz) megduplázása helyett annak többlépcsős emelését írja elő.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások