Felhívás!

Orban: a PNL bármelyik pillanatban készen áll vállalni a kormányzás felelősségét

Orban: a PNL bármelyik pillanatban készen áll vállalni a kormányzás felelősségét Románia

A liberálisok készen állnak arra, hogy bármely pillanatban vállalják az ország kormányzását, jelentette ki szombaton Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, rámutatva, a következő parlamenti ülésszakban benyújtanak egy bizalmatlansági indítványt.

“A PNL minden pillanatban készen áll, hogy vállalja a kormányzás felelősségét. Vannak megoldásaink, vannak megfelelő embereink, vissza akarjuk állítani a normalitást, hatékonyságot, meritokráciát a közintézmények működésében. Bármikor, amikor Romániának szüksége van ránk, a PNL készen áll vállalni a kormányzás felelősségét” – jelentette ki Orban a Klaus Johannis újabb államelnök-jelölésének támogatására indított aláírásgyűjtési kampány startjának alkalmával.

Nyomatékosította ugyanakkor, hogy a következő parlamenti ülésszakon újabb bizalmatlanság indítványt nyújtanak be a kormány ellen.

Orban nem akart részletekbe bocsátkozni arról, hogy kivel is lépne kormányra a PNL, de biztosított afelől, hogy a liberálisok képesek lesznek egy többséget kialakítani.

“Ki fogunk alakítani egy parlamenti többséget. A mi célkitűzésünk az, hogy minél hamarabb véget vessünk ennek a kormányzásnak, amely katasztrófálisan hat Romániára és lakóira, (…) új és új terheket és kötelezettségeket ró az eljövendő generációkra” – szögezte le, hozzátéve, hogy szövetkeznek “bármely politikai alakulattal, vagy parlamenti képviselővel, aki csatlakozik a Johannis elnök által képviselt eszméhez, vallja a demokrácia alapvető, liberális elveit, és valóban újra akarja építeni Romániát” annak érdekében, hogy a lakosság életminősége javuljon.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. augusztus 11., 18:18
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Ludovik Antonescuval jól végigalusszák az egészet! Iohanisnak nincs ellenfele ezért nyerhet, pedig olyan mint a nótában a sejahaj! Emil Constantinescunál is gyengébb…