Felhívás!

Orban: a nyugdíjak a gazdaság alakulásától függően negyven százalékkal nőnek szeptembertől

Orban: a nyugdíjak a gazdaság alakulásától függően negyven százalékkal nőnek szeptembertől Románia

A nyugdíjak a gazdasági folyamatoktól függően negyven százalékkal nőnek szeptembertől – jelentette ki vasárnap a Hotnews-nak adott interjúban Ludovic Orban miniszterelnök, aki hozzátette: a gyermeknevelési támogatást abban az esetben duplázzák meg, ha lesz rá pénz.

A kormányfő szerint a nyugdíjemelésre van elkülönített összeg a költségvetésben, de “minden attól függ, hogy hogyan alakul a gazdaság”.

Rámutatott: a bér- és nyugdíjemeléseket “objektív mutatókhoz” kell kötni.

Véleménye szerint a PSD “salátát csinált” a nyugdíjrendszerből.

Ami a gyermeknevelési támogatás megduplázását illeti Orban azt mondta: erre akkor kerülhet sor, ha lesz rá pénz. Véleménye szerint “sehol a világon” nem duplázzák meg a gyermekpénzt egy éven belül két alkalommal. Úgy fogalmazott: a jelenlegi helyzet a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) közötti ‘politikai háború’ miatt alakult ki.

A bizalmatlansági indítvány csak a Pro Románia segítségével mehet át

A PNL képviselői semmiféle kormány beiktatását nem szavazzák meg azért, hogy lehetőséget teremtsenek az előre hozott választások kiírásának – jelentette ki a miniszterelnök.

Véleménye szerint az előre hozott választások nem a Nemzeti Liberális Párt (PNL) “hóbortja”, hanem a megváltozott választói akarat kiteljesülését célozzák.

Orban hozzátette, hogy ahhoz, hogy a kormány “azt tegye, amit az emberek elvárnak”, “megfelelő”, “stabil”, és “homogén” parlamenti támogatásra van szükség, amely lehetővé teszi a végrehajtó hatalom által kezdeményezett jogszabályok elfogadását.

Az esetleges bizalmatlansági indítvánnyal kapcsolatban kifejtette: a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) és az RMDSZ-nek összesen 227 vagy 228 szavazata van, tehát az indítvány nem mehet át, csak a Victor Ponta vezette Pro Románia segítségével.

Közbelépnek, ha a megyeitanácselnök-választásról szóló törvény elakad a parlamentben

A kormány kész közbelépni, amennyiben a megyei tanácselnökök megválasztásról szóló törvény, mindenféle “procedurális időhúzás” miatt elakad a parlamentben – jelentette ki Ludovic Orban.

A kormányfő “nagy esélyt” lát arra, hogy ezt a módosítást parlamenti úton el lehessen érni, mert az RMDSZ is támogatja, hogy a megyeitanács-elnököket ne közvetlenül, hanem a tanácsosok sorából válasszák. Mindettől függetlenül, a kormány kész közbelépni, amennyiben a folyamat mindenféle “procedurális időhúzás” miatt elakadna a parlamentben – mondta Orban.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. január 20., 10:33
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Hát persze, amikor kell minden politikai párt
  a nyugdíjas emberek szavazatával vásárol hatalmat. Ők szavaznak, mert…
  A gyermeknevelési pótlék nem annyira fontos, mivel jóval kisebb a választásokra gyakorolt hatása.
  Jelzem, nem vagyok a nyugdíjemelés ellen, tudom, hogy a legtöbb nyugdíjas milyen kevés nyugdíjat kap.

 • User
  Dátum: 2020. január 20., 22:33
  ÉRTÉKELÉS: 3

  A törvényt az emelésről még a PSD hozta,nagyon cselesen a választások eĺőtti időre időzítve.A kérdés az ,hogy mi lesz az emelés után.Hitelfelvétel ,ejnye-bejnye az IMF-től,adók emelése vagy az infláció elszabadítása.