Hirdetés
Hirdetés

Orban: a nyugdíjak 40%-kal való megemelése nehezen megoldható

Orban: a nyugdíjak 40%-kal való megemelése nehezen megoldható Románia

Ludovic Orban miniszterelnök szerint a nyugdíjak emelkedését még kedvező gazdasági helyzetben is nehezen bírná meg a költségvetés, most pedig, amikor Románia válságban van, a 40%-os növekedést nem lehet pénzügyileg kivitelezni.

Hirdetés
Hirdetés

„A 40%-os emelést akkor is nehéz lett volna megtenni, amikor a gazdasági helyzet kedvező volt, amint azt mutatták az adatok a költségvetés év eleji elfogadásakor. Jelenleg olyan gazdasági válságban vagyunk, amely mind a nyugdíj-költségvetési bevételeket, mind az állami költségvetés bevételeit befolyásolja. Nyilvánvaló, hogy a 40%-os emelést pénzügyileg nem lehet kivitelezni, mivel súlyos veszélyt jelentene Románia költségvetési egyensúlyára, és veszélyeztetheti Romániát abban, hogy megbirkózzon az összes kifizetéssel. Növeljük a nyugdíjakat, de addig nem közöljük a százalékos arányt, amíg az összes ilyen értékelést, elemzést el nem készítjük” – mondta a miniszterelnök vasárnap a România TV-ben.

Orban kijelentette, hogy Románia a gyermekpénz megduplázását sem bírja el, mert az 7 milliárd lej költségvetési erőfeszítést jelentene.

„Megoldást fogunk keresni. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy megduplázzuk a juttatásokat. Ez a második duplázás lenne a 2019 márciusi után. Természetesen garanciát adunk a juttatások megduplázására, de ki kell gondolnunk egy növelési ütemtervet” – tette hozzá Ludovic Orban.  

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. június 22., 12:41
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Anyugdijt nem lehet még emel i és a gyermek pénzt se de szuper nyugdilyt az lehet adni. Ez Romani. Orbán szegyelhetne magát az összes fejessel.