Felhívás!

Orban: a kormánynak át kellene gondolnia a 18 órai boltzárásról szóló intézkedést

Orban: a kormánynak át kellene gondolnia a 18 órai boltzárásról szóló intézkedést Románia

A kormánynak át kellene gondolnia a koronavírussal való fertőzöttség incidenciájához kötött, 18 órai boltzárásról szóló döntését – jelentette ki pénteken Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt elnöke.

“A döntést jól megalapozott érvekkel kellett volna alátámasztani. Amikor például arról döntöttünk, hogy megtiltjuk a különböző események – esküvők, keresztelők – szervezését, a döntés alapjául járványügyi elemzések szolgáltak, amelyek kimutatták, hogy ezek a rendezvények a vírus terjedésének fő forrásai. Minden korlátozást jelentő egészségügyi intézkedést alá kell támasztani érvekkel. Tudom, ki javasolta az intézkedést, de nem láttam az érvelést. Természetesen a kormány dönt, de szerintem át kellene gondolnia ezt az intézkedést” – fejtette ki Orban.

A képviselőház elnöke Anca Dragu szenátusi elnökkel és Marco Giungi olaszországi nagykövettel együtt részt vett pénteken a Dâmboviţa megyei Petreşti településen létesített Iveco Defence Vehicles üzem felavatásán, amely katonai teherautókat fog összeszerelni a román hadsereg számára.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.