Felhívás!

Orban: a bizalmatlansági indítvány után megpróbáljuk kieszközölni az előre hozott választásokat

Orban: a bizalmatlansági indítvány után megpróbáljuk kieszközölni az előre hozott választásokat Románia

Az előre hozott választások jelentenék a legjobb megoldást Románia számára, vélte Ludovic Orban liberális elnök, hozzátéve, hogy ezek hiányában a Nemzeti Liberális Párt (PNL) bármikor készen áll vállalni a kormányzás felelősségét.

“A bizalmatlansági indítvány után mi megpróbáljuk kieszközölni az előre hozott választásokat. (…) Az előre hozott választások kiírásához azonban az szükséges, hogy a parlament kétszer egymás ne szavazzon bizalmat a kormánynak” – nyilatkozta a PNL-elnök a Digi 24 hírcsatornának.

A jelenlegi parlamenti struktúra, amely a 2016-os decemberi választások eredménye ‘alig lenne képes egy felelősségteljes kormány kialakítására’.

“Ahhoz, hogy kormányt alakíts, egy olyan kormányprogramra van szükséged, amelyet támogat minden, a parlamenti többséget alkotó alakulat. A jelenlegi parlament a 2016-os választások eredménye, és bár politikai migráció révén a PSD-től mentek át képviselők a Pro Románia párthoz vagy az ALDE-hoz, a parlament jelenlegi struktúrája szerintem alig képes egy felelősségteljes kormány kialakítására” – vélte Orban.

Hozzátette, bár “Románia számára az előre hozott választások jelentenék a legjobb megoldást”, a PNL készen áll vállalni a kormányzás felelősségét.

“Ha nem lesz más megoldás, ha nem lesz lehetőség előre hozott választásokra, a PNL bármely pillanatban készen áll vállalni a kormányzás felelősségét” – szögezte le Orban.

Elmondta ugyanakkor, hogy akkor fogják benyújtani a bizalmatlansági indítványt, amikor legalább 234 támogató aláírást összegyűjtenek.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.