Felhívás!

Orban: a bérek és a nyugdíjak kifizetése, valamint az infrastruktúra fejlesztése prioritás

Orban: a bérek és a nyugdíjak kifizetése, valamint az infrastruktúra fejlesztése prioritás Románia

A bérek és a nyugdíjak kifizetése, valamint az infrastruktúra fejlesztése a kormány prioritásai közé tartozik – jelentette ki szerdán Ludovic Orban miniszterelnök.

“Természetesen az összes fizetést és nyugdíjat kifizetjük. Vannak jogszabályok, amelyeket tiszteletben kell tartanunk” – mondta Orban, aki ismét “szemenszedett hazugságnak” nevezte a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselői által a bér- és nyugdíjcsökkentésekről közölt híreket. “Nyilvánvaló, hogy a közszférában csak azoknak az alkalmazottaknak fogunk fizetést adni, akik kompetensek és képesek minőségi szolgáltatásokat nyújtani” – tette hozzá a kormányfő.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy komoly elemzés alapján fontolják meg az országos minimálbér emelését.

Orban ugyanakkor “abszolút prioritásnak” nevezte a szállítási infrastruktúrába történő beruházásokat.

Rámutatott: az infrastrukturális beruházások megvalósításához nem csak a szakminiszter és a minisztérium alkalmazottainak együttműködésére van szükség, hanem az engedélyeket kiállító vagy láttamozó más állami intézményekre is.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 7., 11:53
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Persze. Eppen a mai hiradokban mondtak be, hogy az egeszsegugyben dolgozoknak nem lessz penz, amibol a fizeteseiket kifizessek. Jol kezdodik, csak eppen rosszul fog vegzodni !