Felhívás!

Oltásszkeptikusok orvosukat megvesztegetve szereznek valódi oltásigazolást

Oltásszkeptikusok orvosukat megvesztegetve szereznek valódi oltásigazolást Románia

Koronavírus elleni beadatlan vakcinák alapján kiállított védettségi igazolások ügyében nyomoz a rendőrség, az oltáskampány felelősei eddig 370 hamisításgyanús eset adatait küldték el a rendőrségnek – közölte pénteken a Digi24 hírtelevízió.

A fiktív oltások jelenségére Cristian Onacea, a temesvári Victor Babeș járványkórház igazgatója hívta fel a figyelmet, miután több – általában egydózisú vakcinára kiadott – oltási igazolással rendelkező páciensüknél a megszokottnál sokkal súlyosabb következményeket okozott a fertőzés. Egyikük, egy intenzív osztályra került, Arges megyei férfi elismerte, hogy családorvostól “sikerült beszereznie” az oltási bizonylatot anélkül, hogy a szert beadták volna neki.

A hatóságok azt gyanítják, hogy az oltás mellékhatásaitól tartó emberek az utazási és egyéb előnyök miatt megvesztegetik orvosukat, hogy állítson ki nekik védettségi igazolást, de a vakcinát dobják el.

Mihai Iacob, a családorvosok szövetségének elnöke szerint elszigetelt esetekről lehet szó, amelyek méltatlanul vetnek árnyékot a szakmára és az oltási kampányra. Egy másik, a Digi24 által megszólaltatott családorvos viszont arra panaszkodott, hogy “hatalmas nyomásnak” vannak kitéve, és szinte minden rendelőben szembesülnek olyan pácienssel, aki csak az igazolást kéri, az oltást nem.

Alexandru Rafila mikrobiológus, aki Romániát képviseli az Egészségügyi Világszervezetben (WHO) a Románia TV adásában azt állította, nem új jelenség a mosdókagylóba öntött, “golyóstollal” végzett oltás, már a koronavírus előtt is előfordult, de nem volt rendszerszintű probléma. Ez – amellett, hogy a törvényt számos ponton sértő bűncselekmény – közegészségügyi kockázat is, és aláássa az oltási kampány hitelét. A fiktív oltással rendelkezőknél bekövetkező súlyos megbetegedések és halálesetek is bekerülnek a statisztikába, lerontják a vakcina hatékonyságának adatait, és az ilyen esetekre “perverz módon” éppen az oltásellenesek fognak hivatkozni, hogy bizonyítsák, a vakcina nem is ér semmit – magyarázta.

Több ízben füleltek le a rendőrök hamis negatív koronavírus-teszttel üzérkedő csalókat is, az országban ugyanis olyan magas fokú a bizalmatlanság a hatóságokkal és a hivatalos narratíva által “reklámozott” oltással szemben, hogy mindig akadnak olyanok, akik inkább fizetnek egy hamis igazolásért, mintsem beadassák az ingyenes vakcinát.

Romániában az átoltottság alig haladja meg a 30 százalékot. A rendelkezésre álló vakcinák száma május végén haladta meg a keresletet, azt követően pedig az érdeklődés a korábbi negyedére esett vissza, naponta már kevesebb mint nyolcezerrel növekszik a beoltottak száma. Ebben az ütemben Romániának még két évre lenne szüksége, hogy elérje a korábban megcélzott 70 százalékos nyájimmunitást.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2021. augusztus 29., 18:37
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Pont itt írta valaki napokkal ezelőtt, hogy vannak lefolyóba öntött oltások. Úgy látszik tapasztalatból beszélt… Vagyis igen, csalnak, lefizetnek, annyira nem kell csodálkozni.

  • User
   Dátum: 2021. augusztus 30., 6:04
   ÉRTÉKELÉS: 7

   Ezek szerint:
   Okos ember nem oltatja be magát.
   Románia a második legoltatlanabb ország Európában.
   Tehát a románok majdnem Európa legokosabb emberei!!! Ki gondolta volna…

   Még egy kicsi, és a bulgároknál is okosabbak leszünk!