Olcsóbb lehet a villany

Olcsóbb lehet a villany Románia

Az energiaügyi minisztérium a villamos energia árának stagnálására, sőt akár csökkenésére számít, a földgáz árával kapcsolatban nem kapott pozitív kiigazításra vonatkozó jelzéseket az Országos Energiaár-szabályozó Hatóságtól (ANRE).

„A jövő év első negyedében esedékes tranzakciók során arra számítunk, hogy a villamos energia esetében legalábbis stagnálni fognak az árak, ha nem csökkenni, mert erre is lehet számítani. A földgáz esetében az ANRE-nek kellett volna szabályoznia a liberalizációt. Várjuk, hogy megtörténjen ez, majd az ANRE végezzen egy elemzést, hogy szükség lesz-e az árak módosítására” – mondta Toma Petcu tárcavezető egy szakkonferencia során.

„Nagyon figyelmesek vagyunk a földgázzal kapcsolatban is, mert teljes liberalizációról beszélünk, amelyet egy másodlagos törvénnyel kellett volna szabályoznia az ANRE-nek. Ez nem történt meg idejében. Az ANRE jelenlegi vezetősége szeretné kidolgozni a törvényt, hogy jól szabályozhassák a termelők és a szolgáltatók közötti tranzakciókat. Meggyőződésünk, hogy a szabályozásnak köszönhetően választ kapunk arra is, hogy szükség lesz-e ármódosításra a földgáz esetében” – fogalmazott Petcu.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. január 31., 18:31
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Kezdin a minap reggel elvettek a villanyt, semmi ertesites nelkul, az sem erdekli oket, hogy tel van es van akinek meg kis gyerekei is vannak es a kozponti futes sem tud bekapcsolni villany nelkul!!! Nem volt olyan az idojaras, nem volt vihar, hogy arra lehessen fogni!!! De olyan becsuletesek a kezdivasarhelyi villanytelepen, hogy meg a telefont sem vettek fel, tehat tesznek a magasbol a fogyasztokra!!! Az ember azert telefonal, hogy tudjon informaciot kerni, hogy mikor meltoztassak megadni az urak az aramot, ugy mint a Ceusescu korszakba, de akkor legalabb a telefont felvettek!!! Szegyen es gyalazat!!!

 • User
  Dátum: 2018. február 3., 15:33
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Szombaton 3-kan 3 orakor ” meginog”” az aram Kezdin,azzal a viz is elmegy ..a mosogep szegeny kinlodik tovabb amig eszrevesszuk,majd egy fel ora mulva megadjak a ” tejeskavet””…szegyentelen mocskos aljas dog hozza nemerto banda…