Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nyolc személy megsérült, 250 embert kellett kimenekíteni, 36 autó összeégett egy konstancai tűzben

Nyolc személy megsérült, 250 embert kellett kimenekíteni, 36 autó összeégett egy konstancai tűzben Románia

Tűz ütött ki egy tömbházban Konstancán csütörtökre virradóan. Az épületből mintegy 250 embert kellett kimenekíteni, nyolc személyt füstmérgezéssel és égési sebekkel szállítottak kórházba.

Hirdetés
Hirdetés

A Konstanca megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint három órán keresztül vörös jelzésű beavatkozási kód volt érvényben, a konstancai tűzoltókat a Ialomiţa és a Călăraşi megyei katasztrófavédelem csapatai is segítették a lángok elleni küzdelemben.

Cristian Amarandei tűzoltóezredes, a megyei katasztrófavédelem vezetője arról számolt be, hogy éjfél után 58 perccel kapták a segélyhívást, miszerint lángokban áll két autó egy tömbház mélygarázsában.

A helyszínre 11 tűzoltóautó, valamint mentőautók, rohammentők érkeztek, 01:52-kor vörös jelzésű beavatkozási kódot léptettek érvénybe. A tűz átterjedt a mélygarázsban lévő többi gépkocsira is.

A katasztrófavédelem parancsnoka szerint körülbelül 250 személyt kellett kimenekíteni, közülük több mint hetven gyerek. A menekítés legtöbb esetben az ablakokon keresztül, tűzoltó létráról történt.

A mentősök nyolc személyt szállítottak kórházba füstmérgezéssel és égési sebekkel.

A tüzet hajnali 4 órakor sikerült megfékezni. 36 autó károsodott, ebből 25 a mélygarázsban volt, 11 a tömbház melletti parkolóban.

FRISSÍTÉS: Egy embert ápolnak kórházban égési sérülésekkel

A konstancai tűzvész nyomán egyetlen embert utaltak kórházba égési sebek miatt, a többi, kórházba szállított személynek nincs szüksége beutalásra – közölte a Konstanca megyei kórház.

Az intézmény tájékoztatása szerint a Konstancán kigyulladt tömbházból kimenekített személyek közül hét felnőttet és két gyereket szállítottak kórházba, közülük egy személyt kellett beutalni, mert testfelületének 7 százalékán másodfokú égési sebeket szenvedett. A sérült lélegeztetőgépen van, állapota stabil. Egy nő elutasította a beutalást, a többi hét személy pedig nem szorul kórházi ellátásra.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük