Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Novák Károly Eduárd: nagyot hanyatlott a romániai sport

Novák Károly Eduárd: nagyot hanyatlott a romániai sport Románia

Az elmúlt évtizedekben nagyot hanyatlott a romániai sport, a nemrég bemutatott országos stratégia az ágazat stabilitását lenne hivatott biztosítani – jelentette ki csütörtökön Novák Károly Eduárd.

A sportminiszter Kolozsváron ismertette a Babeş-Bolyai Tudományegyetem szakembereivel együttműködésben kidolgozott sportstratégiát.

Mint hangsúlyozta, míg 2000-ben Románia 24 érmet nyert az olimpiai játékokon, 2020-ban mindössze négyet szerzett, ami 84 százalékos visszaesést jelent. “Ennek megvannak az okai, és azt szeretnénk, hogy ez a stratégia biztosítsa az ágazat stabilitását a jövőben” – magyarázta.

Hozzátette, a tervezet három fő irányt céloz: tömegsport, iskolai sport és teljesítménysport, amelyek azonban kapcsolatban állnak egymással, és kerek egészként kell kezelni őket.

Novák kiemelte, jelenleg heti két testnevelésórájuk van a diákoknak az iskolában, és mindössze három sportág szerepel a tantervben, az atlétika, a torna és a sportjátékok. “A gyerekeket már nem vonzza a sport az iskolában, és ahelyett, hogy megszerettetnénk velük a sportot, inkább eltávolítjuk őket tőle. (…) Az iskolai sport nem fejlődik, a gyerekek nem mozognak és hajlamosak az elhízásra” – fogalmazott. A miniszter hozzátette, azt akarják elérni, hogy tíz év múlva heti 3-4 testnevelésórájuk legyen a gyerekeknek, és emellett két iskolán kívüli sporttevékenységre is járjanak. 

forrás: Agepres

fotó: Novák Károly Eduárd/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. október 28., 10:41
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Jó ember! Mindenkiből nem kell olimpikont faragni, de legyen lehetősége sportolni!!!! Az fontos! Aki messit, ronáldot akar faragni csemetéjéből, hajrá! Agysebész 1 ből sem lesz!😎

 • User
  Dátum: 2022. október 28., 14:42
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Na es ki akar Ronaldot faragni az ifjakbol ? Ezek a semmirekello politikusok, akik meg arra sem emberek,hogy lefessek amit a Ceausescu korszak rajuk hagyott !