Felhívás!

Négy megyére másodfokú, 17 megyére elsőfokú árvízriasztást adtak ki

Négy megyére másodfokú, 17 megyére elsőfokú árvízriasztást adtak ki Románia

Négy megyére másodfokú, 17 megyére elsőfokú árvízriasztást adott ki szerdán az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA).

A narancssárga jelzésű figyelmeztetés Kolozs és Szilágy megyére (Almás folyó vízgyűjtő medencéje) 17 óráig, Krassó-Szörény és Temes megyére (a Temes, a Gladna és a Béga folyók vízgyűjtő medencéje) 18 óráig érvényes.

A sárga riasztás szintén szerdán 18 óráig van érvényben, és a Visó, Iza, Túr, Szamos, Nagy-Szamos, Kis-szamos, Lápos, Kraszna, Berettyó, Sebes-Körös, Fekete-Körös, Fehér-Körös, Maros, Aranyos, Kis-Küküllő, Nagy-Küküllő, Béga, Temes, Pogăniş, Berzava, Karas, Néra, Cserna, Suceava, Moldva, Beszterce és a Jijia folyók vízgyűjtő medencéjét érinti Máramaros, Szatmár, Beszterce-Naszód, Kolozs, Szilágy, Bihar, Hunyad, Arad, Hargita, Maros, Fehér, Temes, Krassó-Szörény, Botoşani, Iaşi, Suceava és Neamţ megye területén.

FRISSÍTÉS: vörös riasztás Krassó-Szörény és Temes megyékben

Vörös árvízriasztást adott ki az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) több Krassó-Szörény és Temes megyei folyóra.

A legmagasabb fokozatú riasztás szerdán 18 óráig van érvényben.

A szakemberek szerint a Béga, a Nadrág és a Bisztra vízgyűjtő medencéjéhez tartozó kisebb folyókon áll fenn az áradás veszélye.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.