Felhívás!

Napról-napra csökken Románia lakossága

Napról-napra csökken Románia lakossága Románia

Idén februárban 12.374 gyermek született Romániában, 4595-tel kevesebb, mint januárban – közölte kedden az Országos Statisztikai Intézet (INS).

Ugyanakkor szintén februárban 22.110 elhalálozást jegyeztek, ez a szám 4726-tal kevesebb, mint a januári halálesetek száma.

Az idei esztendő második hónapjában tehát 9736-tal több személy halt meg, mint ahány született.

Csökkent a csecsemőhalálozás: míg januárban 104, addig februárban 83, egyévesnél kisebb gyermek halt meg.

2019 februárjában 5287 házasságot kötöttek az anyakönyvvezető előtt, ez 17-tel több az előző hónaphoz képest. A válási végzések száma januárban 896, februárban 2360 volt.

2018 februárjához képest az idei év második havában 317-tel kevesebb kisbaba született. 718-cal csökkent az elhalálozások száma is.

A házasságkötések, de a válások száma is csökkent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest: 808-cal kevesebb pár kötötte össze életét az anyakönyvi hivatalban idén, mint tavaly februárban, és 549-cel kevesebb házasságot bontottak fel.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. április 11., 15:19
    ÉRTÉKELÉS: 2

    A szerencse/SORS ! forgandó !Nem tanulnak a történelemből,itt már nem ér semmit ,hogy kik voltunk/noi suntem daci si lupi és még ki tudja mi/ebből nem lesz benépesedés,mert ilyen a politika meg a vezetők önző magatartása.Sajnos ilyen volt a magyar nemesség magatartása is meg a hatalomé,hogy elvegye a jogokat és betelepítésekkel oldja meg a gazdasági problémákat.És a lejtőn nem lehetett megállni.MOST SEM!Na ezért kell a kancsi kalóznak Moldova,mert ott magasabb a születések száma,de azok is inkább nyugat felé kacsingatnak.