Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Naponta mintegy 24.500 belügyi dolgozó teljesít szolgálatot karácsonykor

Naponta mintegy 24.500 belügyi dolgozó teljesít szolgálatot karácsonykor Románia

Naponta több mint 24.500 rendőr, csendőr, határrendész és tűzoltó teljesít majd szolgálatot a karácsonyi időszakban – jelentette be csütörtökön a belügyminisztériumi szóvivő.

Monica Dajbog közlése szerint a belügy rendvédelmi szervei vigyáznak a közrendre és a közbiztonságra, gondoskodnak a zökkenőmentes közlekedésről, a határforgalom-ellenőrzésről, illetve készenlétben állnak, hogy közbelépjenek vészhelyzetekben vagy a rossz időjárás okozta esetleges károk elhárítására.

Az ünnepnapokon várhatóan megnövekszik a forgalom az üdülőtelepek felé vezető utakon, az autópályákon és a nagy kereskedelmi központok környékén, így a közlekedésrendészet mintegy 1400 munkatársa lesz szolgálatban naponta, hogy biztosítsa a forgalom gördülékenységét, alternatív útvonalakkal segítsen elejét venni a torlódásoknak. Emellett 290 sebességmérő készülékkel figyelik majd a forgalmat, és alkohol-, illetve drogtesztre is számíthatnak a gépkocsivezetők – tájlkoztatott a szóvivő.

Monica Dajbog felhívta a hegyekbe készülők figyelmét arra, hogy veszélyeknek teszik ki magukat, ha lezárt turistaútvonalakon vagy megfelelő felszerelés nélkül indulnak útnak. A bajba jutó turisták megsegítésére 150 hegyi csendőr áll majd készenlétben naponta.

Vészhelyzet esetén több mint ötezer katonai tűzoltó segítségére lehet számítani országszerte.

A Román Rendőrség közlése szerint naponta mintegy kilencezer rendőr lesz terepen karácsonykor, közülük 1400-an az utak biztonságára, több mint 5500-an a közbiztonságra vigyáznak. Emellett ebben az időszakban nagy figyelmet szentelnek a különféle pirotechnikai eszközök és az élelmiszerek forgalmazásának ellenőrzésére, de az adócsalás megelőzésére és leküzdésére irányuló akciók sem maradnak el. 

forrás: Agerpres

fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük