Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagyszabású tüntetésre készül a Sanitas

Nagyszabású tüntetésre készül a Sanitas Románia

A Sanitas Egészségügyi Szakszervezet a törvény által jelenleg megengedett száz főnél sokkal nagyobb tüntetést szervez majd a bukaresti Győzelem téren, amennyiben a kormány nem mond le az állami alkalmazottak bérének befagyasztásáról, és az idei költségvetési törvény végleges formájában benne marad ez a megszorítás – közölte tegnap az érdekvédelem elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

Leonard Bărăscu a kormány épülete előtt nyilatkozott, ahol hétfőn a szakszervezet többtucatnyi, az ország minden részéről érkezett képviselője tüntetett. A résztvevők követelték, hogy 2021-ben a bértörvény előírásainak megfelelően emeljék a fizetéseket, hogy a pótlékokat az aktuális fizetésből számolják ki, és hogy a szociális ellátásban dolgozók is kapják meg az egészségügyi dolgozóknak megítélt kockázati pótlékot.

A szakszervezet semmi egyebet nem kér a kormánytól, csak azt, hogy tartsák be a hatályban lévő törvényeket – hangsúlyozta a szakszervezeti bizalmi. Bărăscu bírálta és cáfolta Florin Cîţu miniszterelnök kijelentését, miszerint az egészségügy költségvetésének 95 százalékát a béralap teszi ki.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások