Felhívás!

Munkaügyi miniszter: nem jó, hogy az állam dönti el, milyen mesterségekre készíti fel az embereket

Munkaügyi miniszter: nem jó, hogy az állam dönti el, milyen mesterségekre készíti fel az embereket Románia

Romániában az állam dönti el, hogy milyen mesterségekre képesíti fel az embereket, ez pedig így nem jó, a szakképesítésre szánt összegeknek a cégekhez kell jutniuk, hogy gazdálkodjanak velük igényük szerint, véli Violeta Alexandru munkaügyi miniszter.

Vannak munkahelyek, de nincsenek emberek, akik dolgoznának. A szakképesítésre szánt összegeknek a cégekhez kell jutniuk, mert azok tudják a legjobban, hogy milyen képzésre van szükségük jövendőbeli alkalmazottaiknak, és mikor és mi módon kell megszervezni a képzést, hogy versenyképes munkaerőjük legyen – fejtette ki hétfő esti Facebook-bejegyzésében a tárcavezető.

Hangsúlyozta, úgy látja, hogy a megyei munkaerőelosztó ügynökségek nem vesznek részt aktívan abban, hogy a nyilvántartásba vett munkanélküli személyek munkát találjanak maguknak, a cégek pedig munkaerőt, és nem tudnak eleget tenni a megváltozott munkaerőpiac követelményeinek. Úgy tűnik, csak egyszerű kifizető ügynökségként akarnak szerepelni, pedig az embereknek abban kell bízniuk, hogy ha kopogtatnak az ügynökség ajtaján, valós esélyük van, hogy állást találjanak maguknak, szögezte le Alexandru.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.