Hirdetés
Hirdetés

Munkaügyi miniszter: biztosan lesz nyugdíjemelés január elsejétől

Munkaügyi miniszter: biztosan lesz nyugdíjemelés január elsejétől Románia

Biztosan nőni fognak a nyugdíjak január elsejétől – jelentette ki hétfőn Marius Budăi munkaügyi miniszter.

A parlamentben az újságírók megkérdezték tőle, hogy milyen hatással van a jövő évi büdzsére a nyugdíjemelés.

Budăi szerint az általa javasolt legalább 10 százalékos emelés esetén 11 milliárd lejes többletköltséggel kell számolni a jövő évi büdzsében.

‘Számításaink szerint ez egy fenntartható összeg. A lehető legrövidebb időn belül meghozzuk a végleges döntést a koalícióban, az azonban bizonyos, hogy január elsejétől nőni fognak a nyugdíjak, amint azt Marcel Ciolacu szociáldemokrata elnök és Nicolae Ciucă kormányfő is leszögezte’ – fejtette ki Budăi.

Hozzátette, amikor a legalább 10 százalékos növelést javasolták, precíz számadatokat figyelembe véve azonosították erre a költségvetési forrást is. Ezek az adatok megtalálhatók az Országos Stratégiai és Előrejelzési Bizottság, az Országos Statisztikai Intézet, a pénzügyminisztérium honlapján – szögezte le a miniszter.

forrás: Agerpres

fotó: Haáz Vince

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. október 10., 15:55
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Ugyan miert kell hangoztatni a tobbletkoltseget ? 1. ez a 10% meg az inflaciot sem fedezi , 2. tobbletkoltseg mennyisegerol nem kaptunk adatokat amikor eldontottek a kozalkalmazottak fizetesenek noveleset , 3. nem mindegy az a 10 % egy 1500 lejes , vagy 5000 lejes nyugdijnal. Akinek kicsi nyugdija van , az is marad ! A nyugdijak ujraszamolasa mindig csak “jovore” van igerve . Meg el sem kezdik de mar tobb ezer ujonnan , e celbol alkalmazoott szemely , elvezi a fizeteset.

 • User
  Dátum: 2022. október 10., 16:28
  ÉRTÉKELÉS: 6

  A hangoztatott 10% majdnem semmit fog segiteni ugyanis Diószegi csak mától 15%-al drádította a kenyeret és január elsejéig még ki tudja mi vár ránk