Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Módosították a közalkalmazottak béréről szóló sürgősségirendelet-tervezetet

Módosították a közalkalmazottak béréről szóló sürgősségirendelet-tervezetet Románia

A munkaügyi minisztérium közzétette a közalkalmazottak fizetéséről szóló sürgősségi rendelettervezet új változatát, amely előírja, hogy minden olyan közalkalmazottnak, aki még nem érte el a bértörvényben 2022-re előirányzott fizetést, az utóbbi összeg és a 2021 decemberi fizetésük különbségének egynegyedével növelik meg a bérét augusztus elsejétől.

Hirdetés
Hirdetés

A 2022 januárja és júliusa között alkalmazott személyzet fizetését a bértörvényben 2022-re előirányzott összeg és a 2022 júliusi fizetésük különbségének egynegyedével növelnék.

A sürgősségirendelet-tervezet augusztus 6-án közzétett első változata a fentiekkel szemben még azt írta elő, hogy az Országos Statisztikai Intézet és regionális, illetve megyei intézményeinek alkalmazottjait augusztustól a bértörvényben 2022-re előírt összeggel javadalmaznák. Emellett a kulturális és a szállításügyi minisztérium és alárendelt intézményei alkalmazottainak alapbére 15 százalékkal emelkedett volna, míg az országos helyreállítási tervről szóló sürgősségi rendelettel alkalmazott személyeké 50 százalékkal.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.