Felhívás!

Minisztérium: Románia fel van készülve egy esetleges koronavírus-járványra

Minisztérium: Románia fel van készülve egy esetleges koronavírus-járványra Románia

Románia meghozott minden szükséges intézkedést egy esetleges koronavírus-járványra való felkészülés érdekében – tájékoztatott az egészségügyi minisztérium.

A szaktárca közleménye értelmében Románia szorosan együttműködik az uniós tagállamokkal és az Európai Unió illetékes intézményeivel, az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központtal (ECDC), valamint az Egészségügyi Világszervezettel az európai polgárok egészségének védelme érdekében.

Csütörtökre rendkívüli ülésre hívták össze Brüsszelbe az uniós tagországok egészségügyi minisztereit. A román delegációt Nelu Tătaru államtitkár vezette.

Az ülés után Tătaru rámutatott, szükségesnek tartják, hogy az Európai Bizottság szolgálatai dolgozzanak ki egy stratégiát, hogy a tagállamok összehangoltan lépjenek fel járvány esetén, ugyanakkor világos utasításokat várnak az Egészségbiztonsági Bizottság (HSC) részéről a tagországok által alkalmazandó egységes intézkedésekről. “Támogatjuk az Európai Unió Tanácsának ajánlását a tagállamok és a Bizottság közötti információcsere fokozására vonatkozóan” – idézi a közlemény az államtitkárt.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. február 14., 17:44
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Mire van felkeszulve Romania?! Egy esetleges koronavirus jarvanyra?! Na ne vicceljetek. Az Isten orizzen meg minden egyes roman allampolgart, beleertve az itt elo magyarokat is, egy ilyen jarvanytol, hiszen ebben az orszagban meg egy banalis szezongrippatol is egyetlen honap alatt 29-en haltak meg. Egy koronavirus jarvan pontosan a felere csokkentene, ennek az amugy is kipusztulofelben levo orszagnak a lakossagat !!!