Felhívás!

Miniszter: az év végéig kész lesz a Szászsebes – Torda autópálya egyes szakasza

Miniszter: az év végéig kész lesz a Szászsebes – Torda autópálya egyes szakasza Románia

Ez év végéig készen lesz a Szászsebes és Torda közötti autópálya 1-es jelzésű szakasza, nyilatkozta Răzvan Cuc szállítási miniszter csütörtökön Gyulafehérváron. Hozzátette, a 2-es jelzésű rész építője hasonló ígéretet tett, azonban ő elégedetlen a vállalkozóval és a jövő héten megbeszélést fog vele folytatni a minisztériumban.

Cuc kifejtette, a 2. szakasz építője, a görög Aktor cég nem fizeti időben a román alvállalkozóit, pedig ő naprakészen megkapta a fizetséget.

“Először a Szászsebes – Torda sztráda 2. szakaszának az építkezési telepét látogattam meg (…) és megállapítottam, hogy – bár a fővállalkozó naprakészen megkapta a kifizetéseket – gondok vannak az alvállalkozók kifizetésével. Ez megengedhetetlen, és nem fogom tolerálni, hogy amikor a fővállalkozó megkapja a pénzt, nem fizeti ki a román alvállalkozókat” – fejtette ki a szállítási miniszter a sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, a görög vállalkozót felrendelték a minisztériumba, hogy megvitassák a munkálatok ütemét, azt, hogy milyen gondokkal küzdenek, annak ellenére, hogy a tárca átutalta idejében a pénzalapokat.

“A vállalkozó megígérte, hogy év végéig átadja a munkálatot, én azonban fenntartásokkal fogadom ezt” – magyarázta Cuc, leszögezve, amennyiben a 2-es szakasz építője áprilisig nem zárkózik fel a vállalt ütemtervhez, nem kizárt az sem, hogy felbontják vele a szerződést.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.