Felhívás!

Miniszter: a piteşti-ihez hasonló tragédiának soha többé nem szabad megtörténnie

Miniszter: a piteşti-ihez hasonló tragédiának soha többé nem szabad megtörténnie Románia

Soha többé nem történhet meg a piteşti-i tragédiához hasonló eset – jelentette ki Victor Costache leváltott egészségügyi miniszter, annak a kisfiúnak a halálára utalva, akinek altatásos érzéstelenítés okozta vesztét Piteşti egyik fogászati klinikáján.

Costache közölte, a szóban forgó klinikának nincs aneszteziológiai és intenzív terápiás részlege, így nem volt lehetőség az erős altatók hatása alatt levő gyermek állapotát figyelni, nem volt sem oxigénadagoló, sem monitor, sem ébredőszoba. Ilyen többé nem fordulhat elő – szögezte le.

A közegészségügyi igazgatóság szakemberei még a tragédia napján kiszálltak a helyszínre, ellenőrzéseket végeztek, a klinikát bezárták, a tevékenységet felfüggesztették – emlékeztetett a miniszter a B1TV műsorában.

Victor Costache azt is elmondta, rövidesen intézkedéscsomagot fogadnak el annak érdekében, hogy kötelezzék a fogászati klinikákat aneszteziológiai és intenzív terápiás részleg kialakítására, amennyiben olyan beavatkozásokat is végeznek, amelyekhez altatásos érzéstelenítésre van szükség.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.