Felhívás!

Minden románt meghallgat

Klaus Johannis államfő szerdán megjelent a lemondását negyedik napja követelő tüntetők között, de tartalmas párbeszédre nem kerülhetett sor közöttük a trombiták és bekiabálások hangzavarában, írja az MTI.

Amint arról írtunk, az elnöki palota előtt vasárnap kezdtek tüntetni a Sorin Grindeanu vezette szociálliberális kormány hívei, bizonyítandó, hogy nem mindenki ért egyet a kormány leváltásával, ahogyan azt több mint egy hete százezrek követelik országszerte. A sűrű havazásban Johannis két-három percet töltött az elnöki hivatal bejáratánál összesereglett több száz tüntető előtt, és többnyire szótlanul hallgatta a lemondását követelő skandálást. A helyszínen lévő televíziós stábok mikrofonjai egyetlen kivehető mondatát rögzítették, amellyel az egyik demonstrálónak valamire azt válaszolta: „Mindannyian románok vagyunk”. Távozása után a tüntetők azt mondták az újságíróknak, hogy kellemetlen meglepetés volt számukra az elnök látogatása, és azt a meleg teát sem fogadták el, amivel az elnöki hivatal munkatársai később megkínálták őket.

Minden román állampolgár szavát meg kell hallgatnia, ez az oka annak, hogy kiment a Cotroceni-palota előtt tüntető emberekhez, közölte Johannis a Facebook-oldalán szerda este. „Ma este odamentem, hogy beszéljek azokkal az emberekkel, akik néhány napja a Cotroceni-palota előtt tüntetnek. Elnöki mandátumomat úgy kell érvényesítenem, hogy minden románt meghallgatok, választásaiktól függetlenül. A legtermészetesebb, hogy léteznek vélemény- és nézőpontbeli különbségek, és minden állampolgár joga békés és civilizált módon kinyilvánítani meggyőződéseit” – írta az államfő. Tegnap a tiltakozók ötödik napja tüntettek a Cotroceni-palota előtt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.