Felhívás!

Minden gazdasági tevékenységhez szükséges lehet a zöld igazolvány

Minden gazdasági tevékenységhez szükséges lehet a zöld igazolvány Románia

Florin Cîțu ügyvivő miniszterelnök a csütörtöki kormányülést követően kijelentette, hogy a gazdaság nyitva tartása érdekében fontolóra veszi a zöld igazolvány bevezetését minden gazdasági tevékenységre. Cîțu azt mondta, hogy a tanúsítvány az üzletekben is szükséges lehet.

Arra a kérdésre, hogy fontolgatja-e Bukarest és Ilfov megye két hétre történő karanténba helyezését, Florin Cîțu leköszönt miniszterelnök azt válaszolta: “Jelenleg nem. Tavaly is felmerült ez, és nem működött”.

“De más intézkedéseket is vizsgálunk a vírus terjedésének megakadályozására. Az egyik dolog, amiről az egészségügyi miniszterrel beszéltünk, hogy zöld tanúsítványt kérjünk minden olyan gazdasági tevékenységre, ahol emberekkel érintkezünk. Ha nyitva szeretnénk tartani a gazdaságot, ez sokat segítene.

A gazdasági tevékenységek hétvégi nyitva tartásának csökkentéséről nem beszéltünk. A zöld tanúsítvány bármilyen gazdasági tevékenységhez fontos lépés, gondolkodunk rajta.”

Arra a kérdésre, hogy a zöld tanúsítvány bevezetése korlátozná-e az üzletekbe való bejutást, az ügyvivő miniszterelnök azt mondta: “Én támogatnám a zöld bizonyítvány bevezetésének ötletét a boltokban is”.

Florin Cîțu azt is elmondta, hogy ezeket a változtatásokat csak a parlamentben lehetne elfogadni, mivel a kormányt menesztették, és már nem rendelkezik teljes jogkörrel.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások