Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Mezőgazdasági miniszter: nincs veszélyben a lakosság élelmiszer-ellátása

Mezőgazdasági miniszter: nincs veszélyben a lakosság élelmiszer-ellátása Románia

Nincs veszélyben a lakosság élelmiszer-ellátása – jelentette ki hétfőn Adrian Chesnoiu. A mezőgazdasági miniszter leszögezte, az ukrajnai válság következtében Magyarország, Bulgária és Szerbia korlátozza a gabonaexportot, de Románia nem.

Hirdetés
Hirdetés

Chesnoiu a Szociáldemokrata Párt (PSD) székházában úgy nyilatkozott, Románia hagyományosan gabonaexportáló ország, ugyanis a hazai szükségletnél több gabonát termel. A mezőgazdasági minisztérium szakértői felmérték a helyzetet, és úgy ítélték meg, hogy nincs veszélyben a lakosság élelmiszer-ellátása. A hatóságok figyelemmel követik a körülmények alakulását, beleértve a világjárványt és az energiaválságot is, és a fejlemények függvényében megfontolt döntéseket hoznak, hogy a lakosság élelmiszer-ellátása ne szenvedjen hiányt – magyarázta a miniszter.

“Az állami tartalékokban elegendő élelmiszer van ahhoz, hogy bármilyen krízist átvészeljünk” – szögezte le Chesnoiu. Azt is elmondta, az állami élelmiszerraktárakat még az ukrajnai orosz katonai agresszió előtt feltöltötték.

“Románia nincs azoknak az országoknak a helyzetében, amelyeknek gondot okoz a belső fogyasztás biztosítása. Magyarországon a választási időszak is szerepet játszik ebben, a döntéseket valamelyest a politikai logika szempontjából is értelmeznünk kell” – mondta a mezőgazdasági miniszter.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.