Felhívás!

Megszökött a kórházból három, koronavírussal fertőzött orvos

Megszökött a kórházból három, koronavírussal fertőzött orvos Románia

Megszökött csütörtökön a zsilvásárhelyi (Târgu Jiu) kórházból három, koronavírussal fertőzött orvos. A rendőrök otthon találtak rájuk, és bűnügyi dossziét indítottak ellenük a betegség leküzdésének akadályozása miatt.

A három orvos a kórház alkalmazottja, és a kórház fertőző osztályára voltak beutalva, miután megfertőződtek a koronavírussal.

A rendőrséget a Gorj megyei közegészségügyi igazgatóság munkatársai hívták ki, akik csütörtök este éppen ellenőrzéseket végeztek az egészségügyi intézményben, amikor is észrevették, hogy a beutalt betegek közül három hiányzik.

A kiérkező rendőrök megállapították, hogy három, 31 és 55 év közötti nőről van szó, mindhárman a kórház orvosai.

A szökevényeket otthon találták meg és visszaszállították a zsilvásárhelyi kórház onkológiai osztályára.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a három orvos a csütörtöki nap folyamán hagyta el a kórházat, anélkül, hogy bárkit értesítettek volna erről.

Az ügyben a rendőrség mellett a kórház vezetősége is vizsgálódik.

A járvány kezdete óta mintegy hat ezer egészségügyi dolgozó fertőződött meg az új koronavírussal Romániában.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 30., 10:38
  ÉRTÉKELÉS: 28

  Felhaborito ez a cikk! Eleteket mentenek az orvosok es mikor munka kozben megfertozodnek, bunozokent, szokevenykent kezelik oket! Hazamentek, mert esetleg otthon jobban tudjak magukat kezelni, jobb korulmenyek kozt gyogyulnak, mint a korhazban? Ha nem annyira betegek, miert ne mehetnenek haza??! Es ha otthon van ra hely, ahol el tudjak magukat kuloniteni a csaladjuktol, miert ne a sajat otthonukban toltenek azt az idot, mig felepulnek? Orvoskent biztosan tudjak, hogy az allapotuk nem igenyel korhazi kezelest!

   • User
    Dátum: 2020. október 30., 15:11
    ÉRTÉKELÉS: 20

    Persze, vannak szabályok, amiket mindenkinek be kell tartani, de itt orvosokról van szó, akik mégis jobban tudják, mint valami sebtében, Isten tudja milyen ,,érdemek” alapján kinevezett bürokraták, hogy otthon vagy a kórházban vannak jobb helyen. Csak azért, mert úgy ítélték meg, hogy számukra biztonságosabb az otthoni kezelés, nem kellene őket egyenesen bűnozőként, szökevényként beállítani. A szabályok megszegéséért ők is kifizetik a büntetést, mint mindenki más, de túlzás úgy lefesteni őket, mint holmi közönséges, útszéli bünözőt. Talán azért nem értesítettek senkit, mert tudták, hogy akkor hetekbe telik, míg hazamehetnek.

    • User
     Dátum: 2020. október 30., 19:59
     ÉRTÉKELÉS: 9

     Mert orvosok. A rendőröket is jobban szidják, ha pl. törvényt szegnek, mert nekik kéne példát mutatni. Ha figyelmen kívül hagyják a saját területük szabályait, akkor megérdemlik a nyilvánosságra hozatalt.

  • User
   Dátum: 2020. október 31., 16:49
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Hallottad – e, az egyik doktornő nem is tudta, hogy kezelésre van beutalva, dolgozni volt beosztva. Tehát a munkaideje alatt valaki begyűjtötte gyógyszerét. Az első perctől fölötte gyanús esetnek tűnt nekünk ez az egész.

  • User
   Dátum: 2020. november 1., 13:42
   ÉRTÉKELÉS: -1

   En meg azon vagyok felhaborodva ,hogy ilyen emberek vannak mint te ! 1 A torveny mindenkire vonatkozik dr nem dr mindenkire!2 nem mehet haza mert se en se mas nem mehet azert mert o dr neki se szabad!3 jobb korulmenyek vannak mint a korhazba peruse ez igaza wc re agyra korulmenyekre igaz,de van lelegezteto gep ha kell? van infuzio röntgen stb ? nincs! ennyi!4 az orvos peldat kell mutasson ne szokjon meg a korhazbol ennyire egyszeru mitvarunk akkor a …. tobbiektol ha mar a Dr ur magassrol tesz a torvenyre aki ugy ertelmes ember:) Vicc az egesz igen dosar es torveny elo azzonal mindenkinek aki ilyet csinal ! rend es fegyelem az a megoldas!

 • User
  Dátum: 2020. október 30., 20:48
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Én nem vádolom őket, de ha ők nem biznak a rendszerben……A családjukra gondoltak-e?! Én nem szöknék haza, mert a gyerekem 14 napig bezárva becsavarodna!
  Sztgy piros, de mit keresnek Kézdin a fővárosi😁 tanárok?!

 • User
  Dátum: 2020. október 31., 5:22
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Kezdek kiábrándulni a romániai orvosokból !
  Ismerős a sok szirixari aszisztens képzőben, iskolában végzett kamu aszisztens,vajon az orvosi egyetemeken is hasonló orvosok végeznek,végeztek… Komolyan el lehet gondolkodni a témában

  • User
   Dátum: 2020. november 3., 6:05
   ÉRTÉKELÉS: 1

   A korhaz nem borton,tudtommal,tehat barki mehet barmerre,sajat felelosegere.Az illetok otthon tartozkodtak,tehat nem lofraltak a varosban vagy mashol.Apropo,ha a korhazakban ellenorzik a benntfekvo betegek ottletet,akkor sok helyen a rendorseg csak az ugymond megszokott betegekkel kellene foglalkozzon .Rengeteg korhazban csak papiron szerepelnek a betegek.